foto: AFP
Nemiernieki aicina atriebties Sīrijas režīmam un tā sabiedrotajiem par gāzes uzbrukumu
Gāzes uzbrukumā cietušo vīrieti ārstu pavadībā nogādā uz tuvējo slimnīcu.
Pasaulē
2017. gada 5. aprīlis, 08:34

Nemiernieki aicina atriebties Sīrijas režīmam un tā sabiedrotajiem par gāzes uzbrukumu

LETA

Sīrijas nemiernieki, tai skaitā bijusī "Al Qaeda" filiāle, otrdien aicināja "aizdegt frontes" cīņā pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu, lai atriebtu desmitiem cilvēku nāvi gāzes uzbrukumā.

"Mēs aicinām visus Sīrijas cīnītājus aizdegt frontes," paziņoja nemiernieku alianse “Tahrir al-Sham" ("Levantes Atbrīvošanas organizācija") internetā ievietotā paziņojumā.

"Mēs apsolām noziedzīgajam režīmam un tā sabiedrotajiem atriebību, kas atveldzēs mūsu tautas sirdis – Hān Šeihūnā it īpaši un Sīrijā vispār," teikts paziņojumā.

Jau ziņots, ka nemiernieku kontrolētajā Idlibas provinces Hān Šeihūnas pilsētā Sīrijas ziemeļrietumos otrdien 58 cilvēki, tostarp 11 bērni, zaudēja dzīvību uzlidojumā, kurā izplatīta "indīga gāze". Šajā uzlidojumā arī ievainoti 160 cilvēki.

Idlibas provinces gāzes uzbrukumā cietušie sīrieši

Nemiernieku kontrolētajā Idlibas provinces Hān Šeihūnas pilsētā Sīrijas ziemeļrietumos otrdien 58 cilvēki, tostarp 11 bērni, zaudēja dzīvību uzlidojumā, kurā izplatīta ...

gallery icon
23

"Tahrir al-Sham" kontrolē lielāko daļu Idlibas provinces. Šajā aliansē dominē grupējums "Levantes iekarošanas fronte", kas vēl nesen bija pazīstams ar nosaukumu "Al Nusra" un kā "Al Qaeda" Sīrijas atzars.

Sīrijas opozīcija vainoja šajā uzbrukumā Asada režīma armiju. Armija tomēr noliedza savu saistību ar to un apsūdzēja "teroristu grupējumus" "ķīmisku un toksisku vielu" lietošanā.