Moonwalk vēsture
2009. gada 17. jūlijs, 09:57

Moonwalk vēsture

Jauns.lv

Maikla Džeksona slavenajam dejas solim ir daudz senākas saknes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Moonwalk ir dejas solis kas rada ilūziju, itkā dejotājs iedams uz priekšu tiek vilkts atpakaļ. Šo soli 1984. gadā padarīja populāru Maikls Džeksons uzstājoties dzīvajā ar dziesmu Billy Jean. Šis solis kļuva par viņa vizītkarti un vienmēr saņēma vētrainas skatītāju ovācijas.

 Tomēr, kā izrādās, Džeksons nav "Moonwalk" autors. Veidojot savu horeogrāfiju dziedātājs ietekmējās gan no afrikāņu cilšu deju ritmiem, gan pagājušā gadsimta slavenākajiem amerikāņu dejotājiem - Freda Astēra un citiem.

Interesanto soli pirmo reizi lika lietā dejotājs Kabs Kalavejs 1932. gadā, savukārt 1955. gadā kameras priekšā pirmo reizi "Moonwalk" izpildīja stepa dejotājs Bils Beilijs. Līdzīgus soļus savos priekšnesumos ir izmantojuši arī Džeimss Brauns un Deivids Bovijs.

 Lai nu kā, "Moonwalk" vienmēr paliks kā Maikla Džeksona firmas numurs. Dziedātāja fani ir pat izveidojuši mājaslapu eternalmoonwalk.com kurā katrs var iesūtīt savu "Mēness pastaigu", kas tiks pievienota kopīgam, bezgalīgam "Moonwalk" maratonam - nu jau vairāk kā 30 kilometru garumā.