Pasaulē
2009. gada 23. decembris, 20:05

Obamu pāris vakcinējas pret cūku gripu

Jauns.lv

ASV prezidents Baraks Obama otrdien atzina, ka gan viņš, gan viņa dzīvesbiedre Mišela ir vakcinējušies pret gripas vīrusu A(H1N1), turklāt prezidents arī mudināja pārējos amerikāņus sekot viņu piemēram.

"Cilvēkiem ir jāsaprot, ka vakcīna ir droša," sacīja Obama. "Mišela un es tikko esam saņēmuši potes. Mēs vēlējāmies būt pārliecināti, ka potes pirmie saņem bērni, vēl pirms pieaugušajiem. Un tagad ir pietiekami daudz vakcīnu, lai tās varētu saņemt arī pieaugušie."

Baltais nams izplatījis fotogrāfiju, kurā redzams Obama, atrotījis krekla piedurkni, un viņam līdzās - medmāsa ar šļirci rokās, gatavojoties veikt poti.

ASV patlaban ir pieejami 100 miljoni pretgripas vakcīnu.

Sezonālā gripa smagāk skar vecāka gadagājuma ļaudis, bet cūku gripa - bērnu un jauniešus. Obamu meitas - Saša un Malija - tika sapotētas jau oktobrī, kad pirmās vakcīnas bija pieejamas skolas vecuma bērniem.

"Viņi (bērni) ir svarīgākā iedzīvotāju daļa, jo atšķirībā no sezonālās gripas šī gripa bērnus un jauniešus skar daudz lielākā mērā," sacīja prezidents.

"Es uzskatu, ka cilvēkiem ir jāsaprot: ja divi manas dzīves svarīgākie cilvēki, manas meitas, potes saņēma uzreiz un ar viņām viss ir kārtībā, un viņas patiesībā nav slimojušas visu gripas sezonu, tad jums ir jāzina - jums ir jānodrošina, ka arī jūsu bērni saņem potes."

LETA