Pasaulē
2010. gada 11. janvāris, 09:11

"Al Qaeda" draud nogalināt sagūstīto francūzi

Jauns.lv

Starptautiskā teroristu grupējuma "Al Qaeda" Ziemeļāfrikas apakšstruktūra draudējusi nogalināt sagūstīto Francijas pilsoni, ja 20 dienu laikā no cietuma Mali netiks atbrīvoti četri kaujinieki, pirmdien ziņo radikāļu interneta aktivitāšu uzraudzības organizācijas.

""Al Qaeda" nodaļa islāmiskajā Magribā" (AQIM) pagājušajā mēnesī paziņoja par francūža Pjēra Kamate, kā arī vēl trīs spāniešu nolaupīšanu.

Organizācijas "SITE Intelligence Group" un "Intelcenter", kas seko radikāļu aktivitātēm globālajā tīmeklī, informē, ka "Al Qaeda" ultimātu izplatījusi 10.janvārī.

"Mudžahedīni pieņēmuši lēmumu informēt Francijas un Mali valdības par savu vienīgo prasību gūstekņa Pjēra Kamate atbrīvošanai - atbrīvojiet četrus mūsu ieslodzītos, ko Mali arestēja pirms vairākiem mēnešiem," sacīts kaujinieku paziņojumā. "Francija un Mali ir brīdinātas, ka mēs viņiem dodam 20 dienas, lai izpildītu mūsu prasības, vai arī abas valdības būs tieši atbildīgas par franču gūstekņa dzīvību."

"Al Qaeda" Ziemeļāfrikas spārns ir uzņēmies atbildību par virkni pēdējos gados reģionā notikušu uzbrukumu, kā arī pagājušajā gadā Tunisijā nolaupīja divus austriešu tūristus, kurus vēlāk atbrīvoja Mali.

LETA