Politiķu statujas Indijā sargās īpašas policijas vienības
Pasaulē
2010. gada 5. februāris, 15:00

Politiķu statujas Indijā sargās īpašas policijas vienības

Jauns.lv

Indijas ziemeļos esošajā Utarpradešas štatā ceturtdien tika pieņemts likumprojekts par īpašas policijas vienības izveidošanu, kas apsargātu štata galvenās ministres Majavati un viņas politisko sabiedroto statujas.

­

Šādas vienības izveidošanu ierosināja Majavati, kuru uztrauc iespēja, ka viņas politiskie pretinieki varētu sagraut šīs statujas. Viņas priekšlikumu pieņēma štata likumdošanas sapulce.

Majavati ir populāra 160 miljonu viszemākās kastas - dalitu jeb nepieskaramo - pārstāvju vidū. Tomēr politiķes pretinieki viņu kritizē par par pusmiljardu latu iztērēšanu no sabiedriskajiem līdzekļiem par pieminekļiem, kuros iemūžināta viņa un citi dalitu politiķi. Utarpradeša ir viens no Indijas nabadzīgākajiem štatiem.

Tiek lēsts, ka šīs policijas vienības izveidošana izmaksās 540 miljonus rūpiju (5,94 miljonus latu), bet tās uzturēšana - 140 miljonus rūpiju (1,54 miljonus latu) gadā.

Šīs vienības policisti tiks īpaši apmācīti. Viņiem arī būs pilnvaras aizturēt cilvēkus aizdomās par drošības apdraudēšanu statuju tuvumā.

Indijas Augstākā tiesa ir likusi Utarpradešas štata valdībai pārtraukt jaunu statuju celtniecību, līdz Augstākā tiesa izlems, vai šādi izdevumi ir attaisnojami.

BNS/Foto: Bulls Press

­