Pavārs zaudē darbu, jo gatavo pārāk „snobiskus” ēdienus
Pasaulē

Pavārs zaudē darbu, jo gatavo pārāk „snobiskus” ēdienus

Jauns.lv

Pats jaunākais britu šefpavārs, kura darbs novērtēts ar Michelin zvaigzni, aizgājis no darba, jo restorāna īpašnieks uzskatīja, ka viņa gatavotie ēdieni ir pārāk „snobiski”.

Pavārs zaudē darbu, jo gatavo pārāk „snobiskus” ēd...
„Snobisko” ēdienu dēļ atlaistais šefpavārs saņēmis jaunus darba piedāvājumus
„Snobisko” ēdienu dēļ atlaistais šefpavārs saņēmis jaunus darba piedāvājumus

Oksfordšīras restorāna „Zoss” īpašnieks Pols Kāstls pieprasīja, lai 27 gadus vecais šefpavārs Raiens Simsons gatavotu vienkāršākus un pieejamākus ēdienus, līdzīgus tiem, kādus gatavo krogos. Īpašnieks vēlējies, lai Raiens gatavo arī hamburgerus un čipsus. Kāstls uzskatīja, ka izsmalcinātie un dārgie ēdieni aizbaida vietējos iedzīvotājus.

Pats pavārs apgalvo, ka pēc tam, kad janvārī „Zosij” piešķīra prestižo Michelin zvaigzni, restorānu sāka apmeklēt viesi no citiem Lielbritānijas reģioniem. Bez tam, iestādījumu sāka apmeklēt arī slavenības, kuras vilināja Simsona virtuves reputācija.

Tāpēc, atbildot uz īpašnieka prasību, Simpsons nolēma iesniegt atlūgumu. Kopā ar šefpavāru restorānu pameta arī oficianti. Pavārs jau ir saņēmis vairākus piedāvājumus atvērt jaunu restorānu.

kasjauns.lv/Foto: Bulls Press

Tēmas