Ķīnieši iemācījušies viltot vistu olas un trifeles
Pasaulē

Ķīnieši iemācījušies viltot vistu olas un trifeles

Jauns.lv

Visvairāk viltoto preču ir apģērbu, apavu, alkohola un automašīnu detaļu kategorijās, bet ir arī tādi viltojumi, par kuru eksistenci neviens pat nenojauš.

Ķīnieši iemācījušies viltot vistu olas un trifeles...
Vai jūs spētu atšķirt īstu olu no viltotas?
Vai jūs spētu atšķirt īstu olu no viltotas?

Ķīnā ir iemācījušies viltot vistu olas. Šādi izstrādājumi izmaksā lētāk un to ražošana ir ātrāka, nekā tām olām, kas tiek iegūtas dabīgā ceļā. Viltojumi ir ļoti līdzīgi oriģinālam, olām ir čaumala, dzeltenums un baltums. Mākslīgi radītās olas tiek ražotas no sodas benzonāta, laktona, karboksimetilcelulozes, kalcija karbīda, lizīna un citām vielām.

Veselībai bīstamās olas no parastajām atšķiras ar trauslāku čaumalu un ķimikātu aromātu, kas jūtams olas pagatavošanas procesā. Bez tam, cepot ķīmisko „olu”, baltumā rodas daudz vairāk burbulīšu, nekā dabīgajā produktā.

Kīnā ir iemācījušies viltot arī trifeles. Viltotās trifeles ir bezkrāsainas, bet atjautīgie uzņēmēji tās piekrāso melnā krāsā. Sastopami arī tādi eksemplāri, kurus no īstajiem var atšķirt tikai tie, kas tik tiešām kaut ko saprot no trifelēm. Viltotās ir tikpat aromātiskas un arī garšas ziņā atšķirības ir niecīgas.

Diemžēl šādu produktu ražotājiem peļņa ir daudz svarīgāka, nekā patērētāju veselība.

Kasjauns.lv


Tēmas