Kosmosa zondi "Voyager 2" nolaupījuši citplanētieši
Pasaulē
2010. gada 18. maijs, 09:23

Kosmosa zondi "Voyager 2" nolaupījuši citplanētieši

Jauns.lv

Kāds vācu NLO eksperts paziņojis, ka citplanētieši nolaupījuši kosmosa zondi "Voyager 2" un cenšas to izmantot, lai sazinātos ar Zemi, vēsta "Orange.co.uk".

­

Zonde "Voyager 2" tika palaista 1977.gadā, un kopš palaišanas brīža tā sūta uz Zemi dažādu informāciju, ko tālāk analizē zinātnieki. Kopā ar zondi tika nosūtīts fonogrammas disks, kurā ierakstīti sveicieni 55 valodās, mūzika un cita informācija par Zemi gadījumam, ja kosmosa lidaparāts sastaptos ar saprātīgām būtnēm no citām planētām. Zonde ir pagājusi garām gan Jupiteram, gan Saturnam, gan Urānam, gan Neptūnam.

2010.gada 22.aprīlī informācijas straume pēkšņi izmainījās un zinātnieki sāka saņemt signālus nesaprotamā formātā. ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) apgalvoja, ka to izraisīja programmatūras problēmas, taču vācu zinātnieks Hartvigs Hausdorfs uzskata, ka tas noticis tāpēc, ka zondi pārņēmuši citplanētieši.

"Izskatās, it kā kāds pārprogrammētu vai nolaupītu zondi, tāpēc, iespējams, mēs vēl nezinām visu patiesību," norādīja Hausdorfs.

Kasjauns.lv/LETA/Foto: Bulls Press

­

Tēmas