2010. gada 2. decembris, 15:54

Kadirovs draugus apber ar zeltu

Jauns.lv

Prokremliskais Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs uz viesībām ierodas, bruņojies ar apzeltītu automātisko pistoli, turklāt savu dāsnumu mēdz izrādīt ar īsti austrumniecisku vērienu, draugus gluži vai apberot ar zeltu, pirmdien lasāms ASV diplomātiskās sarakstes materiālos, kas nopludināti tīmekļa vietnē "WikiLeaks".

Savienoto Valstu Maskavas diplomātiskās misijas vadītāja vietnieks telegrammā stāsta par kāzām Dagestānā, kuras apmeklējis arī Kadirovs.

Čečenu līderis vienā brīdī sācis neveikli "dejot, mugurpusē aiz džinsiem aizbāzis savu apzeltīto automātisko pistoli", teikts diplomāta telegrammā.

Līgavaiņa tēvs, Dagestānas naftas rūpniecības uzņēmuma vadītājs parlamenta deputāts Gadži Mahačevs, un Kadirovs tad "apbēra dejojošos bērnus ar simts dolāru banknotēm".

"Gadži mums vēlāk sacīja, ka Ramzans kāzu dāvanai jaunajam pārim nopircis piecus kilogramus smagu zelta gabalu," teikts telegrammā.

Centienos atjaunot kontroli pār Čečeniju, kas pēdējo 15 gadu laikā pieredzējusi divus karus, Kadirovs bauda stabilu Kremļa atbalstu. Ziemeļkaukāza autonomajā republikā viņam ir teju vai diktatora pilnvaras, un atbilstoši visai izplatītam uzskatam viņš mēdz apbraukāt reģionu bruņumašīnā daudzu miesassargu pavadībā.

LETA