Lielbritānijas "pirmais kaķis" Lerijs izrādījies slaists
Pasaulē
2011. gada 28. februāris, 21:19

Lielbritānijas "pirmais kaķis" Lerijs izrādījies slaists

Jauns.lv

Dauningstrītas rezidences "oficiālais kaķis", ko Lielbritānijas premjera Deivida Kemerona ģimene paņēmusi no patversmes, negrib ķert žurkas, vēsta britu laikraksts "The Independent".

­

"Viņš nav izrādījis interesi par Dauningstrītas pelēm," laikrakstu informējusi kāda premjerministra ģimenei pietuvināta persona. "Viņam acīmredzami trūkst slepkavas instinkta."

Rezidences apsaimniekotāji pirms pāris nedēļām vērsās dzīvnieku patversmē "Battersea Dogs & Cats Home", cenšoties atrisināt grauzēju problēmu. Svarīgajā amatā tika pieņemts aptuveni četrus gadus vecs īsspalvains kaķis, kas patversmē nonāca jaunā gada pirmajās dienās.

Tomēr pēc izskanējušajām ziņām par Lerija bezdarbību Dauningstrītas pārstāvji nekavējoties metušies to aizstāvēt, norādot, ka "pirmais kaķis" vēl nav iejuties un ir pāragri spriest par viņa spējām. Kā norādījuši Dauningstrītas rezidences darbinieki, ievērojot speciālistu padomu, Lerijs netiks laists ārā vēl vismaz nedēļu, pretējā gadījumā viņš varētu aizbēgt.

"Lerijs ir ļoti populārs darbinieks. Ir taisnība, ka savas pirmās divas dienas Dauningstrītā viņš nogulēja, taču viņš izgāja cauri smagiem pārbaudījumiem, pārceļoties uz jaunām mājām," norādīja viens no Lielbritānijas premjerministra rezidences darbiniekiem. "Gluži kā visiem kaķiem, viņam patīk pagulēt, taču viņš noteikti ir daudz rosīgāks nekā tad, kad ieradās. Viņš arī labprāt iziet no nelielās zonas, kur viņš tiek turēts, un ir sācis izpētīt [apkārtni], taču pagaidām viņam nav ļauts iziet ārā."

LETA, Foto: LETA/AFP

­