Princis Viljams noskūpsta sievu. FOTO+VIDEO
Pasaulē
2011. gada 29. aprīlis, 15:47

Princis Viljams noskūpsta sievu. FOTO+VIDEO

Jauns.lv

Pulksten 15.25 ar skūpstu noslēdzās Prinča Viljama un Keitas Midltones kāzu oficiālā daļa. Lai redzētu jaunlaulāto skūpstu, pie Bekingemas pils bija sapulcējušies tūkstošiem skatītāju.

­

Jau ziņojām, ka Lielbritānijas princis Viljams un Keita Midltone apmainījušies zvērestiem kāzu ceremonijā, ko pie saviem televizoriem vēroja aptuveni divi miljardi skatītāju. Iznākot no Vestminsteras abatijas jauno pāri sagaidīja tūkstošiem cilvēku gaviles. Tās pavadīja viņus arī ceļā uz  Bekingemas pili. Piecas karietes, kurās sēdās arī britu karaliskā ģimene un Midltonu ģimene, devās gar parlamenta ēku un valdības namu Dauningstrītā.

Visu ceļu viņi smaidīja un māja sveicēju pūļiem, kas Londonas centrā bija pulcējušies no visas pasaules, lai klātienē piedzīvotu vēsturisko notikumu. Daži no viņiem jau vairākas dienas pavadīja teltīs, lai būtu pēc iespējas labākās vietās.

Pēc tam apmēram 650 viesi pulcējās uz pieņemšanu par godu jaunajam pārim, ko Bekingemas pilī rīkoja Viljama vecmāmiņa karaliene Elizabete II.

Tad pienāca daudzu klātienē un pie televizoru ekrāniem visā pasaulē ilgi gaidītais karaliskais skūpsts. Viljams un Keita iznāca uz pils balkona un pūļa priekšā sniedza viens otram skūpstu nu jau kā precēts pāris.

VIDEO: Princis Viljams noskūpsta Keitu Midltoni

Tērpusies ziloņkaula un balta satīna kleitā ar garām mežģīņu piedurknēm, Keita Mildtone teica savu jāvārdu nākamajam karalim, kas ir otrais rindā uz troni pēc sava tēva prinča Čārlza. Karalisko pāri salaulāja Kenterberijas arhibīskaps Rovans Viljamss, pasludinot viņus par vīru un sievu.

Šīs ir lielākās karaliskās kāzas kopš 1981.gada 29. jūlija, kad gredzenus mija Viljama vecāki - princis Čārlzs un Velsas princese Diāna, kas traģiski gāja bojā autokatastrofā 1997.gadā.

Kāzu ceremoniju klātienē vērojuši 1900 viesu - ārvalstu karaļnamu pārstāvji, politiķi un slavenības, savukārt pie televīzijas ekrāniem - vēl divi miljardi.

Princis Viljams apprecējis Keitu Midltoni

Viljams Artūrs Filips Luiss - Diānas vecākais dēls - ieradās baznīcā 45 minūtes pirms ceremonijas sākuma kopā ar savu jaunāko brāli princi Hariju, kas bija arī viņa vedējs. Kāzu ceremonija sākās līdz ar Keitas Midltones ierašanos, kas, sekojot princeses Diānas pēdās, nesolīja pie altāra paklausīt it visā savam vīram.

Karaļnams apstiprināja, ka Midltones kleitu veidojusi modes nama "Alexander McQueen" dizainere Sāra Bērtone, apstiprinot bukmeikeru prognozes.

Krāšņajā un svinīgajā laulību ceremonijā piedalījās arī Vestminsteras abatijas koris, Karaliskās kapelas koris, Londonas kamerorķestris un Karalisko gaisa spēku Centrālā orķestra fanfaru pūtēji.

Cilvēku tūkstoši pulcējas, lai klātienē vērotu prinča Viljama kāzas

Pēc ceremonijas jaunlaulātie svinīgā procesijā zirgu vilktā karietē dosies uz Bakingemas pili. Viņus pavadīs karavīri zirgu mugurās.

Uz svinīgajām pusdienām Bakingemas pilī pēc ceremonijas ieradīsies aptuveni 650 viesi, bet uz tām sekojošo banketu ielūgti aptuveni 300 cilvēki.

Kā jau ziņots, karaliene Elizabete II piektdien piešķīrusi princim Viljamam Kembridžas hercoga titulu un pēc laulību ceremonijas Keita Midltone kļuvusi par Kembridžas hercogieni. Pēc tradīcijas karaliskajiem līgavaiņiem tiek piešķirts vismaz viens tituls viņu kāzu dienā, un to automātiski saņem arī viņu līgavas.

Kasjauns.lv/Foto: LETA/AFP

­