Pasaulē
2011. gada 24. augusts, 03:10

Komandieris: Lībijas nemiernieki ir uzvarējuši Tripoles kauju

Jauns.lv

Lībijas nemiernieki ir uzvarējuši kauju Tripolē, telekanālam "Al Jazeera" no ieņemtās līdera Muamara Kadafi Babalazizijas rezidences Tripolē pavēstīja nemiernieku komandieris.

"Mēs esam uzvarējuši kauju," sacīja komandieris Abdelhakims Belhadžs, piebilstot, ka Kadafi un viņa rokaspuiši "bēguši kā žurkas".

"Militārā kauja tagad ir beigusies," viņš sacīja, ka 90% Kadafi kompleksa ir nemiernieku rokas, tomēr vēl ir dažas pretestības kabatas.

Pirms tam nemierniekiem izdevās sagraut kompleksa sienas un ielauzties tajā. Kompleksa aizstāvji ir aizbēguši, taču nav nekādu ziņu par Kadafi un viņa ģimenes atrašanās vietu.

"Nemiernieki sagrāva apkārtējās betona sienas un iegāja iekšā. Viņi ir ieņēmusi Babalaziziju. Pilnībā. Tas ir cauri," sacīja AFP korespondents. "Tas ir neticams skats."

Telekanāls "Al Jazeera" ziņo, ka nemiernieki iegājuši Kadafi mājā un virs tās uzvilkuši savu karogu.

Tāpat arī nemiernieki svin savu panākumu, šaujot gaisā.

Telekanāla CNN reportiere ziņo, ka nemiernieki viņai teikuši, ka kaujas kompleksā ir beigušās, kā arī nodevuši viņai vairākus dokumentus no Kadafi kompleksa.

Telekanāls "Sky News" demonstrējis video, kurā redzams, kā nemiernieku spēki stāv pie ikoniskās skulptūras Kadafi rezidences priekšpusē, kurā attēlota dūre, kas sažņaudz ASV lidmašīnu.

Nemiernieku vienības svētdien vakarā iebruka Tripolē un ieņēma lielāko daļu galvaspilsētas.

LETA