Pasaulē
2011. gada 22. septembris, 09:07

Grieķija izziņo jaunus taupības pasākumus

Jauns.lv

Grieķijas valdība trešdien izziņojusi jaunus taupības pasākumus, kas nepieciešami, lai parādu jūgā nonākusī valsts varētu saņemt starptautiskā aizdevuma nākamo maksājumu.

Jaunie taupības pasākumi paredz samazināt pensijas, kas ir lielākas par 1200 eiro (843,36 latiem) mēnesī, uz laiku atbrīvot no darba 30 000 valsts sektorā nodarbināto un samazināt ar nodokļiem neapliekamo ienākumu līmeni līdz 5000 eiro (3514,02 latiem) gadā.

Kā jau vairākkārt ziņots, Grieķija nonākusi milzīgos parādos un, lai izvairītos no maksātnespējas, tai nepieciešama finansiālās palīdzības programma.

Grieķija cenšas pārliecināt starptautiskos kreditorus, ka tā ir spējīga ieviest bargo taupības programmu, neraugoties uz šī procesa kavēšanos.

Starptautiskie aizdevēji šomēnes priekšlaikus pārtrauca savu vizīti Atēnās, paužot neapmierinātību ar valdības īstenoto taupības pasākumu progresu, taču otrdien ar Grieķijas finanšu ministru Evangelu Venizelu tika rīkota telekonference, lai pārrunātu pašreizējo situāciju. Kā apliecinājusi Eiropas Komisija (EK), pārrunās, lai novērstu iespējamo Grieķijas bankrotu, gūti panākumi un EK, Eiropas Centrālās bankas (ECB) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) revidenti Atēnās atgriezīsies nākamnedēļ.
LETA