Pasaulē
2011. gada 14. oktobris, 09:15

Papua-Jaungvineju satricina 6,7 magnitūdas spēcīga zemestrīce

Jauns.lv

Piektdien Papua-Jaungvineju satricinājusi 6,7 magnitūdas spēcīga zemestrīce, taču brīdinājums par cunami nav izsludināts.

ASV Ģeoloģijas dienests (USGS) paziņoja, ka zemestrīces epicentrs atradies 45 kilometru dziļumā 103 kilometrus uz austrumiem no kalnu pilsētas Lae un 326 kilometrus uz ziemeļiem no galvaspilsētas Portmorsbi.

"Geoscience Australia", kas pazemes grūdiena spēku novērtēja uz 6,5 magnitūdām, pavēstīja, ka tas noticis tik tuvu piekrastei, ka nespēj noteikt, vai epicentrs atradies jūrā vai zem sauszemes.

"Tās tuvumā esošie cilvēki izjuta ļoti, ļoti spēcīgu drebēšanu un pastāv iesēja, ka tās tuvumā ir postījumi," sacīja seismologs Deivds Džepsens. "Un Lae pilsētā, kas atrodas aptuveni 100 kilometrus uz rietumiem no epicentra, varētu būt viegli postījumi."

Papua-Jaungvineja atrodas ģeoloģiski aktīvajā Klusā okeāna uguns joslā, kas stiepjas no Čīles līdz Japānai un Indonēzijai.

1998.gadā milzīgs cunami, ko varēja izraisīt zemūdens zemestrīce vai zemes nogruvums, valsts ziemeļrietumu piekrastē pie Aitapes pilsētas nogalināja vairāk nekā 2000 cilvēku.

LETA