Pasaulē
2012. gada 2. februāris, 03:35

Iepakojuma defekta dēļ "Pfizer" atsauc miljonu pretapaugļošanās tablešu paciņu

Jauns.lv

Pasaulē lielākā farmācijas kompānija "Pfizer" trešdien paziņoja, ka ir atsaukusi miljonu pretapaugļošanās tablešu paciņu, jo tām konstatētā iepakošanas defekta dēļ sievietēm var iestāties neplānota grūtniecība.

Puse no atsauktajām tabletēm pārdotas ar prečzīmi "Lo/Ovral-28" un otra puse ir ģeneriskās jeb nepatentētās tabletes norgestrels un etinilestradiols.

"Pfizer" iekšējā izmeklēšanā konstatēja, ka daļa blistera iepakojumu var saturēt neprecīzu daudzumu aktīvās vielas un tabletes var būt sarindotas nepareizā kārtībā – tādējādi neaktīvās tabletes var tikt lietotas nepareizās mēneša cikla dienās, kas vairo neplānotas grūtniecības iestāšanās risku.

Atsaukums attiecas uz tabletēm, kas pārdotas ASV tirgū.

Pacientēm, kas lietojušas defektīvos medikamentus, kuru partiju numuri minēti ASV Pārtikas un zāļu pārvaldes vietnē internetā, ir jāsazinās ar savu ģimenes ārstu, jānodod medikaments atpakaļ aptiekām un nekavējoties jāsāk izmantot nehormonālus kontracepcijas līdzekļus, paziņojumā norāda "Pfizer", kas plaši pazīstams kā pretimpotences preparāta "Viagra" ražotājs.

BNS