Pasaulē
2012. gada 17. marts, 15:32

ASV aizturēti 19 zagtu kredītkaršu un identitāšu tirgoņi

Jauns.lv

Deviņos ASV štatos aizturētas 19 personas, kuras internetā tirgojušas viltotas kredītkartes un sešus identifikācijas datus, piektdien paziņoja Tieslietu ministrija.

Visi 19 aizturētie bijuši starptautiskās noziedzīgās organizācijas "Carder.su" locekļi. Organizācijas galvenā darbības bāze atradusies Lasvegasā, teikts ministrijas paziņojumā.

"Šajā izmeklēšanā atklāto zādzību, kā arī personiskās un finansiālās informācijas tirgošanas apjoms ir satriecošs," atzina prokurors Deniels Badens.

Pieci cilvēki ir aizturēti Lasvegasā, bet pārējie - Floridā, Džordžijā, Kalifornijā, Mičiganā, Ņūdžersijā, Ņujorkā, Ohaio un Rietumvirdžīnijā. Arestus veica Slepenais dienests un Imigrācijas un muitas dienesta ierēdņi.

Operācijas "Open Market" ietvaros apsūdzības izvirzītas vēl 30 personām, taču tās pagaidām atrodas brīvībā.

Aizturētie internetā piedāvājuši naudas atmazgāšanas pakalpojumus, viltotus identifikācijas dokumentus, nolaupītus kredītkaršu un bankas kontu datus, nozagtus interneta maksājumu sistēmas "PayPal" kontus, kā arī viltotas plastikāta kartes un viltotas hologrammas kredītkaršu izgatavošanai, atsaucoties uz varasiestādēm, vēsta laikraksts "Las Vegas Sun".

LETA