Apšaudē ASV kinoteātrī nogalināti 12 cilvēki, tostarp bērni (papildināta)
Divi uzbrucēji, kas bija uzvilkuši bruņas un gāzmaskas, atklājuši uguni cilvēku pilnā seansā.
Pasaulē
2012. gada 20. jūlijs, 12:24

Apšaudē ASV kinoteātrī nogalināti 12 cilvēki, tostarp bērni (papildināta)

Jauns.lv

ASV Kolorado štata pilsētā Aurorā piektdien notika apšaude kinoteātrī, kurā nogalināti 12 cilvēki un vismaz 50 ievainoti, ziņoja vietējais telekanāls KDVR.

ASV Kolorado štata Auroras pilsētā piektdien notika apšaude kinoteātrī, kurā nogalināti 12 un ievainoti 40 cilvēki, paziņoja policija.

Iepriekš tika ziņots par 14 nogalinātajiem un 50 ievainotajiem, bet tagad informācija precizēta.

Uzbrucējs identificēts kā 24 gadus vecais vietējais iedzīvotājs Džeimss Holmss. Policijas rīcībā nav ziņu, ka viņam būtu saistība ar terorismu.

Holmss, kurš bija uzvilcis bruņas un kuram bija šautene un divas pistoles, atklāja uguni kinoteātrī, kad tur cilvēku pilnā seansā tika rādīta jaunākā filma par Betmenu "Tumšais bruņinieks atgriežas" ("The Dark Knight Rises"). Viņš arī iedarbināja kādu dūmu radīšanas ierīci, lai palielinātu paniku, telekanālam CNN pastāstīja policijas preses sekretārs Frenks Fanija.

Uzbrucējs sācis šaut, kad uz ekrāna notikusi apšaude, un daudzi skatītāji sākumā nav sapratuši, kas notiek.

Šāvēju ir aizturējusi policija, aizturēšanas laikā viņš nav pretojies.

Vietējais telekanāls KDVR iepriekš vēstīja, ka divi uzbrucēji bruņās un gāzmaskās atklājuši uguni katrs savā kinoteātra zālē. Policija vēlāk paziņoja, ka šāvējs ir aizturēts un "nav pierādījumu", ka būtu bijis vēl otrs.

Aizturētais apgalvoja, ka viņam dzīvoklī esot sprāgstvielas, tāpēc daudzdzīvokļu nams, kurā viņš dzīvoja, tika evakuēts un pārmeklēts.

Jaunākās filmas par Betmenu seanss bija sācies pusnaktī, un vairāki skatītāji uz to bija ieradušies filmas personāžu tērpos.

ASV prezidents Baraks Obama paziņojis, ka ir satriekts par notikušo.

Aurora ir Denveras piepilsēta un atrodas netālu no 1999.gadā notikušā Kolumbainas vidusskolas slaktiņa vietas. Kolumbainas vidusskolas slaktiņā Denveras piepilsētā Litltonā tika nošauti 13 un ievainoti 24 cilvēki.

Tikmēr aculiecinieki stāsta, ka īsi pēc reklāmas rullīšu demonstrēšanas beigām zālē eksplodējusi asaru gāzes granāta. Šāvieni atskanējuši, kad cilvēki sākuši panikā pamest zāli.

VIDEO no notikuma vietas

BNS, LETA, Foto: ekrānuzņēmums no video