Pasaulē
2013. gada 9. janvāris, 13:27

No "Zvaigžņu karu" jaunākās daļas veidošanas atteikušies četri režisori

Jauns.lv

Meksikāņu režisors Giljermo del Toro ir ceturtais pretendents, kurš atteicies no kinostudijas "Disney" nesen pārpirktās "Zvaigžņu karu" franšīzes jaunākās filmas veidošanas, vēsta laikraksts "The Guardian".

Pēc 4,05 miljardu dolāru (2,18 miljardu latu) vērtā darījuma, ar kuru "Disney" īpašumā nonāca Džordža Lukasa filmu studija "Lucasfilm", del Toro uzrunājuši franšīzes pārstāvji. Viņi lūguši kļūt par filmas "Star Wars: Episode VII" režisoru, atklāja del Toro.

"Tas bija ļoti glaimojoši. Lai arī tas bija tikai telefona zvans, jauki, ka viņi to pajautāja. Taču, ticiet vai nē, esmu ļoti aizņemts," viņš sacīja portālam "The Wrap".

"Disney" plāno uzņemt vismaz trīs jaunas "Zvaigžņu karu" daļas. Kā jau ziņots, pirmās filmas scenāriju veidos godalgotais Holivudas scenārists Maikls Arnts.

Taču no režisora vietas līdz šim atteikušies jau četri filmu veidotāji: del Toro, Dž.Dž.Abramss, Stīvens Spīlbergs un Breds Bērds.

Tikmēr del Toro darbojas pie citas zinātniskās fantastikas filmas "Pacific Rim" un kinolentes "1952" ar Džordžu Klūniju galvenajā lomā, kā arī joprojām cer uzņemt rakstnieka Hovarda Lavkrafta kulta noveles "At the Mountains of Madness" ekranizācijas.

"Es mēģināšu vēlreiz," viņš sacīja par ilgi loloto filmu, ko pagājušogad noraidīja kinostudija "Universal". "Šī gada sākumā mēs vēlreiz prezentēsim projektu un gaidīsim, vai kāda studija izrādīs interesi. Toms Krūzs joprojām grib tajā piedalīties, un man šķiet, ka tas būtu fantastiski."

LETA