Pasaulē
2013. gada 17. aprīlī, 07:53

Krievijas sociālā tīkla "VKontakte" birojā veikta kratīšana

Jauns.lv

Krievijas likumsargi otrdien veikuši kratīšanu populārā sociālā tīkla "VKontakte" galvenajā birojā, pavēstīja Izmeklēšanas komisijas preses pārstāvis. "Jā, tā ir kratīšana," par likumsargu darbošanos sociālā tīkla galvenajā birojā, kas atrodas Sanktpēterburgas centrā, sacīja amatpersona.

Krievijas sociālā tīkla "VKontakte" birojā veikta ...

Sociālajam tīklam "VKontakte" ir vairāk nekā 200 miljonu reģistrētu lietotāju. Tas ir populārākais sociālais tīkls Krievijā.

"Mēs strādājām, un pēkšņi parādījās 20 klusi vīri ādas jakās," savā sociālā tīkla mājaslapā ierakstījis uzņēmuma tehniskais direktors Nikolajs Durovs, kurš uzņēmumu nodibināja kopā ar brāli Pāvelu.

"Izrādās, tā ir kratīšana. Man interesē, ko gan viņi grib atrast? Vai varbūt viņi ievāc informāciju un izvieto slepenas noklausīšanās ierīces," vaicā Durovs.

Sanktpēterburgas policija Krievijas ziņu aģentūrām skaidroja, ka kratīšana tiek veikta saistībā ar nesenu incidentu, kas noticis līdzās sociālā tīkla birojam.

Trešdien likumsargi uzsāka izmeklēšanu par 5.aprīlī notikušo ceļu satiksmes negadījumu, kad autovadītājs baltā mersedesā sabrauca policistu un aizbēga no notikuma vietas.

Medijos parādījusies informācija, ka pie mersedesa stūres bijis Pāvels Durovs. Uzņēmumā "VKontakte" šīs ziņas noliedz.

LETA