Pasaulē
2013. gada 21. maijs, 20:31

Lukašenko tur Eirovīzijas organizētājus aizdomās par balsojuma viltošanu

Jauns.lv

Baltkrievijas prezidentam Aleksandram Lukašenko ir aizdomas, ka šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā Krievijas piešķirtie nulle punktu Baltkrievijas dziedātājai Aļonai Lanskai nozīmē konkursa politizāciju un balsojuma viltošanu no organizatoru puses.

Šis Eirovīzijā bija pirmais gadījums, kad Krievija Baltkrievijai nav piešķīrusi nevienu punktu.

"Es, Aļona, zinu tavu reakciju uz balsojuma rezultātiem Krievijā. Vari savā aktīvā ierakstīt 12 punktus, ne mazāk. Tas liecina par to, cik lielā mērā šāds konkurss ir ne vienkārši politizēts, bet falsificēts," paziņoja Lukašenko, otrdien tiekoties ar talantīgiem jauniešiem, kur bija klāt arī Lanska.

Lukašenko arī pieminēja Azerbaidžānas atzinumu, ka tās balsojums par Krievijas dziesmu - nulle punktu - izrādījies viltots, un Krievijas pausto neapmierinātību ar šo faktu.

Lukašenko pauda uzskatu, ka Baltkrievijas pārstāve Eirovīzijā "daudzējādā ziņā izskatījās ļoti labi šajā konkursā".

"Tāpēc viss ir jāuztver mierīgi, objektīvi, jāklausās un jābauda mūzika un izpildītāji. Es absolūti negribu kaut kā turēt aizdomās vai mazināt uzvarētājas lomu. Jauniete no Dānijas tiešām bija ļoti laba un viņas numurs bija lielisks, tomēr ne mazāk skaista bija arī mūsu jauniete. Tāpēc es ierosinu izturēties mierīgi pret šādu balsojumu rezultātiem," sacīja Lukašenko.

Baltkrievijas pārstāve Lanska ar 48 punktiem ieguva 16.vietu. Maksimālo punktu skaitu - 12 - viņai piešķīra Ukraina. Izraēla viņai piešķīra trīs punktus, Moldova - četrus, Azerbaidžāna - septiņus, Armēnija - piecus, Malta - divus, Grieķija - vienu, Melnkalne - trīs, Gruzija - piecus, Maķedonija - piecus, Lietuva - vienu punktu.

BNS