Pasaulē

Mirušais Jānis Pāvils II jau soli tuvāk svēto kārtai, esot apstiprinājies kāds brīnums

Jauns.lv

Mirušais Romas pāvests Jānis Pāvils II ir par vēl vienu soli pietuvojies kanonizācijai (iecelšanai par svēto), jo teologu komisija ir apstiprinājusi ar viņu saistītu brīnumu, trešdienas vakarā paziņoja Vatikāna amatpersona.

Mirušais Jānis Pāvils II jau soli tuvāk svēto kārt...

Ar šī brīnuma apstiprināšanu ir novērsts svarīgs šķērslis Jāņa Pāvila II kanonizācijai.

Viņa kanonizācijas lieta tagad tiks nosūtīta kardinālu komisijai, bet pēc tam tiks nodota apstiprināšanai tagadējam Romas katoļu baznīcas vadītājam pāvestam Franciskam.

Ziņu avoti Vatikānā jau agrāk pavēstīja, ka Jāņa Pāvila II kanonizācija varētu notikt oktobrī, kad apritēs 35 gadi kopš viņa ievēlēšanas par pāvestu.

Jau dažas nedēļas pēc Jāņa Pāvila II nāves 2005.gadā jaunais pāvests Benedikts XVI uzsāka paātrinātu viņa kanonizācijas procesu. 2011.gadā Jānis Pāvils II tika beatificēts (iecelts svētlaimīgo kārtā), kas ir solis ceļā uz svēto kārtu.

Kanonizācijas process parasti sākas ne agrāk kā piecus gadus pēc attiecīgā cilvēka nāves, bet šajā gadījumā tika pieļauts izņēmums.

Saskaņā ar Romas katoļu baznīcas tradīciju kanonizācijai nepieciešami četri oficiāli dokumentēti brīnumi, kurus kanonizējamais panācis savas dzīves laikā.

BNS, Foto: Bulls Press