Donalds Tramps pārņem varu Amerikā. Līdz ar viņu Baltajā namā iesoļo virkne kolorītu padomnieku
Līdz ar Trampu Baltajā namā iesoļos, piemēram, viņa znots, bēdīgi slavens radikāls nacionālists, kā arī Volstrītas biznesmenis ar komiķa pieredzi.
Pasaulē

Donalds Tramps pārņem varu Amerikā. Līdz ar viņu Baltajā namā iesoļo virkne kolorītu padomnieku

Kasjauns.lv

No „izbijušiem” rasistiem līdz Krievijai draudzīgiem naftas biznesmeņiem – tā varētu raksturot jaunievēlētā ASV prezidenta, Republikāņu partijas pārstāvja Donalda Trampa administrācijas spilgtākos izvēlētos personāžus. Trampa inaugurācija notiek piektdien, 20.janvārī, un līdz ar viņu Baltajā namā nu strādās arī daži no prezidenta izraudzītajiem un ASV Senāta pārbaudītajiem palīgiem.

Donalds Tramps pārņem varu Amerikā. Līdz ar viņu B...

Radikālais nacionālists Stīvens K. Banons (Stephen K. Bannon)

Galvenā stratēģa amats Donalda Trampa komandā ticis Stīvenam K. Benonam (Stephen K. Bannon). Šis vīrs ASV plašāk pazīstams kā radikāli noskaņoto nacionālistu iecienītā medija „Breitbart News” vadītājs. Pats Benons mediju redzeslokā atkārtoti nonācis savu klaji cinisko un rasistisko izteikumu dēļ. Viņš asi izteicies par imigrantiem un etniskajām minoritātēm.

Piemēram, kādā intervijā Benons apgalvojis, ka ASV digitālo tehnoloģiju Mekā Silīcija ielejā ir „pārāk daudz aziātu augstos amatos” un ieteicis ārzemju studentiem, kuri legāli atrodas ASV teritorijā „braukt turp, no kurienes nākuši”.

Nākamā lapa: Trampa meitas laulenis Džareds Kušners (Jared Kushner)