Pasaulē
2013. gada 15. augustā, 20:49

Igaunijas prezidenta sieva atgriezīsies augstskolā, lai pabeigtu medicīnas studijas

Jauns.lv

Igaunijas prezidenta sieva Evelīna Ilvesa nolēmusi atgriezties augstskolā, lai pabeigtu medicīnas studijas un iegūtu tiesības sākt ārsta praksi, vēsta Igaunijas mediji.

Igaunijas prezidenta sieva atgriezīsies augstskolā...

Šogad Tartu Universitātē sākts Sociālo lietu ministrijas projekts, kura mērķis ir piedāvāt iespēju sākt strādāt par ārstu cilvēkiem, kas iepriekš pabeiguši medicīnas fakultāti, bet nav sākuši ārsta praksi.

Tartu Universitātē 5.augustā mācības bez Ilvesa kundzes sāka vēl 15 cilvēki, kas izies trīs mēnešu intensīvas apmācības kursu, pēc kā jānokārto eksāmens. Pēc tam viņi varēs reģistrēties ārstniecības personu reģistrā, kas ļauj sākt trīs līdz piecu gadu rezidentūru.

Igaunijas laikraksts "Ohtuleht" vēsta, ka Ilvesa izvēlējusies specializēties neatliekamajā medicīnā un psihiatrijā.

Ilvesa Tartu Universitātes medicīnas fakultāti absolvēja 1993.gadā, bet nolēma nesākt rezidentūru, tā vietā izraugoties karjeru mārketingā, un ieguva maģistra grādu ekonomikas studijās.

Igaunijas prezidenta birojs atteicās sniegt kādu sīkāku informāciju, norādot, ka tas attiecas uz prezidenta kundzes privāto dzīvi.

Prezidenta kanceleja apliecināja, ka sabiedriskos pasākumos un vizītēs Ilvesa kundze turpinās pārstāvēt Igauniju kā prezidenta sieva.


LETA