2021. gada 28. decembris, 18:09

VIDEO: vīrietis nevēlējās maksāt 19 950 eiro, lai nomainītu "Teslas" akumulatoru - tāpēc uzspridzina savu elektroauto

Jauns.lv

"Teslas" remontdarbnīcā kādam "Model S" īpašniekam paziņoja, ka akumulatora nomaiņa izmaksās vairāk nekā 22 600 ASV dolāru (aptuveni 19 950 eiro). Dārgo izmaksu vietā, viņš nolēma pie automašīnas piestiprināt 66 mārciņas (aptuveni 30 kilogramu) dinamīta, lai to uzspridzinātu.

Vīrietis uzspridzina savu "Teslas" elektroauto

"Teslas" remontdarbnīcā kādam "Model S" īpašniekam paziņoja, ka akumulatora nomaiņa izmaksās vairāk nekā 22 600 ASV dolāru ( 19 950 ...

gallery icon

Dzīvē reizēm ir jāizvēlas – šķirties no krietna naudas žūkšņa vai vērot milzīgu sprādzienu. Tā izdarīja soms Tomass Katainens, kuram piederēja "Tesla Model S". Vīrietim paziņoja, ka par automašīnas akumulatora nomaiņu, viņam būs jāmaksā vairāk nekā 22 600 ASV dolāru. Viņam tas nešķita tā vērts, tāpēc, sadarbojoties ar „YouTube” zvaigzni, vīrietis nolēma savu auto uzspridzināt, un to izdarīja ar 30 kilogramiem dinamīta.

foto: Ekrānuzņēmums
Pie automašīnas tika piestiprināti 30 kilogrami dinamīta.

Katainens atklāj, ka viņa elektroauto pēc iegādes „izcili” kalpojis aptuveni 1500 kilometru, bet pēc tam sākuši parādīties kļūdu kodi. Viņš nosūtījis savu automašīnu uz "Tesla" izplatītāju remontdarbnīcu, kur tā atradusies mēnesi. Darbinieki pavēstījuši, ka viņa auto nespēj salabot – vienīgā iespēja ir nomainīt visu akumulatoru, kas izmaksātu vairāk nekā 22 600 ASV dolārus (19 950 eiro). Vīrietim būtu jāvēršas pie kompānijas "Tesla" ar lūgumu ļaut veikt remontu.

Šī summa nav ne tuvu tai, par kādu Somijā var iegādāties lietotu 2013. gada "Model S", kas tiek tirgots par vairāk nekā 42 900 ASV dolāriem (aptuveni 37 911 eiro). Tomēr Katainens nolēma, ka tas viņam neder, pierādot, ka starp loģiku, niknumu un neprātu ir šaura robeža.

„Es viņiem paziņoju, ka nākšu savākt savu "Teslu". Tagad es to uzspridzināšu,” video saka vīrietis.

foto: Ekrānuzņēmums
Lai salabotu elektroauto, vienīgā iespēja bija nomainīt visu akumulatoru, kas izmaksātu vairāk nekā 19 950 eiro.

Lai īstenotu savu ģeniālo plānu, Katainens vērsās pie „YouTube” lietotāja "Pommijätkät" (tulkojot no somu valodas, šis nosaukums nozīmē „bumbu puiši”), lūdzot viņa palīdzību.

Lai gan automašīnas uzspridzināšana ar dinamītu var izklausīties jautrs process, tas nav viegls uzdevums.

Katainens ar jūtūberi savu darbību uzsāka kādā nelielā Somijas dienvidu pilsētā -  Jaalas karjerā. Viņiem drošības dēļ bija jāņem vērā tādi faktori kā sprādziena radītais vilnis un tā virziens.

foto: Ekrānuzņēmums
Spridzinātājiem bija jāņem vērā tādi faktori kā eksplozijas radītais vilnis un tā virziens.

Video redzams arī Īlona Maska manekens, kas šova vietā tika atgādāts ar helikopteru. Vēlāk tas tika ievietots Katainena automašīnā, kur sprādzienu varēja baudīt klātesot.

Pēc sprādziena soctīklu zvaigzne jautāja Katainenam: "Kas ir labāk: braucoša "Tesla" vai uzspridzināt automašīnu ar 30 kilogramiem dinamīta?"

"Savā veidā abi," atbildēja automašīnas īpašnieks.