2021. gada 7. oktobris, 15:22

Leģendāri joki, noziegumi un spilgti raksturi – jaunākajā žurnālā “Latvijas Leģendas”

Jauns.lv

“Latvijas Leģendu” jaunākajā numurā varat izlasīt par Latvijas lielāko joku plēsēju, spilgtāko skatuves un kino dīvu, trakāko mūziķi un citiem leģendāriem cilvēkiem.

Edgars Liepiņš – dulls un neprātīgs joku plēsējs, kurš atļāvās runāt par to, ko citi noklusēja, pulcēja pilnas skatītāju zāles, bija tautas mīlēts, bet ļoti vientuļš cilvēks.

Leģendārais izmeklētājs – Aloizs Blonskis. Vīrs, kura vārdu izdzirdot, bailēs drebēja deviņdesmito gadu noziedzīgā pasaule.

Lilita Bērziņa – īsta skatuves karaliene, kura daudziem saistās ar Mirtas tantes tēlu leģendārajā filmā “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”, bet vecākā paaudze atceras viņas iespaidīgās lomas uz teātra skatuves. Kāda bija leģendārā aktrise un kāpēc privātajā dzīvē viņai pietrūka īstas draudzības un mīlestības?

Niks Matvejevs – varenais vīrs ar vareno balsi, kurš, kā pats atzinis, ienīdis mūziku, bet bez tās nav spējis dzīvot. Niks mēdza pārsteigt, gan dziedot uz ielas, gan lidmašīnas tualetē; tā dzimušas jaunas dziesmas.

Spēcīga sieviete ar smagu likteni – izcilā rakstniece Zenta Mauriņa. Viņa kopš bērnības bija piekalta ratiņkrēslam, tomēr sastapa savu mūža mīlestību – izskatīgo un ar asu prātu apveltīto Konstantīnu Raudivi.

Leģendārs tautas nodevējs – tas nav glaimojošs apzīmējums, tomēr tieši tāds bija Augusts Kirhenšteins. Vai profesors šādu likteni uzņēmās kompleksu mākts vai varaskāres vadīts? Šo un citus stāstus lasiet jaunākajā žurnāla “Latvijas Leģendas” numurā.