2021. gada 26. aprīlis, 06:35

Tēlnieks Pauls Jaunzems: "Skici neveidoju - uzreiz ķeros pie akmens kalšanas"

Marika Džule

Jauns.lv

"Vīru runa" Vakarbuļļu ielā 2, Akmens skulptūru parkā, tiekas ar tēlnieku Paulu Jaunzemu, kurš atklāj, kā īsā laikā ar āmuru pāršķelt akmeni un kāpēc darbnīcu iekārtoja zem klajas debess.

Pauls Jaunzems ir tēlnieks. Aizraujas ar vindsērfingu, mūziku un perkusijas spēli. Lasa literatūru par mākslu, Imanta Ziedoņa
un Fjodora Dostojevska darbus. Klausās estrādes mūziku, grupu "Menuets" un cilvēkos visaugstāk vērtē patiesumu. Kā visu laiku labāko filmu min Dzintara Dreiberga "Dvēseļu putenis".

Žurnāla "9Vīri" sarunu seriāla "Vīru runa" otrās sezonas 2. sērijā uzzini  arī, kā sals un saule noārda granītu, kāpēc viena objekta tapšanā Paulam Jaunzemam bija nepieciešama japāņu priestera piekrišana un kāpēc tēlniecībā svarīgāks ir rezultāts, nevis process.

Izaicinājumā – abi žurnālisti tēlnieka Paula Jaunzema vadībā gūst ieskatu granīta skulptūras veidošanas pamatos un izmēģina vienu no akmens pāršķelšanas tehnikām.

Atklāj Latvijas vīru personības kopā ar žurnāla "9Vīri" žurnālistiem Kārli Seržantu un Aldi Miesnieku sarunu seriālā "Vīru runa".