2021. gada 19. janvāris, 10:46

Sitaminstrumentu ražotājs Krišjānis Kupcāns: "Bungu komplekta izgatavošana man prasa piecas dienas"

Marika Džule

Jauns.lv

"Vīru runa" intervē bungu ražotāju Krišjāni Kupcānu, kurš atklāj, kā nelielā garāžā Jūrmalā izveidot darbnīcu, kurā tiek ražoti augstas klases un populāru mūziķu iecienīti sitaminstrumenti.

Krišjānis Kupcāns ir sitaminstrumentu dizainers un ražotājs, zīmola zīmola "KK Seaside Drums" īpašnieks. Aizraujas ar peldēšanu, basketbolu un bungu spēlēšanu, lasa Deivida Linča grāmatas par meditāciju un klausās dažādu žanru mūziku - sākot no džeza līdz metālam. Cilvēkos Krišjānis visaugstāk vērtē godīgumu un kā visu laiku labāko filmu min "Atpakaļ nākotnē".

Žurnāla "9Vīri" sarunu seriāla "Vīru runa" 6. sērijā uzzini arī, kā galdnieks ar piecpadsmit gadu stāžu izlēma no mēbeļu ražošanas pievērsties bungu izgatavošanai, ar ko īpašu tirgū izceļas zīmola "KK Seaside Drums" sitaminstrumenti un kā koka suga, no kura top instruments, ietekmē skaņas kvalitāti un tonalitāti.

Izaicinājumā – vienam no žurnālistiem tiek iespēja apgūt bungošanas pamatus grupas "Very cool people" bundzinieka Andra Buiķa vadībā. Noskaidro, vai rezultāts bija gana skaļš un arī klausāms?

Atklāj Latvijas vīru personības kopā ar žurnāla "9Vīri" žurnālistiem Sandri Metuzālu un Aldi Miesnieku sarunu seriālā "Vīru runa".