2020. gada 10. decembris, 16:41

Ko nevar saremontēt, to var no jauna uztaisīt! Pieredzē dalās auto restaurētājs Linards Zandovskis

Marika Džule

Jauns.lv

No 5. decembra kanālā TV6 uz dzīves prieku izzināšanu aicina izdevniecības "Rīgas viļņi" kolēģi un žurnāla "9Vīri" veidotāji Sandris Metuzāls, Aldis Miesnieks un Kārlis Seržants - viņi ik nedēļu piedāvās seriālu - “Vīru runa”. Šonedēļ vīri tiekas ar retro automašīnu restaurētāju un kolekcionāru Linardu Zandovski, kurš atklāj, kas ir pats dārgākais auto restaurācijas procesā, kā arī sniedz ekskluzīvu iespēju pie stūres izbraukt ar 1934. gada "Peugeot 401" spēkratu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Linards Zandovskis ir Rīgas Motormuzeja speciālists zinātniski pētnieciskajā darbā, retro automašīnu restaurētājs un kolekcionārs, klausās "Led Zeppelin" un "The Beatles", daudz ceļo, lasa specializēto auto literatūru, un cilvēkos visaugstāk vērtē godīgumu.

Žurnāla "9Vīri" sarunu seriāla "Vīru runa" 1. sērijā uzzini, ko nozīmē iedot otro dzīvi senam spēkratam, kur meklēt un atrast vajadzīgās detaļas un kā Linarda kolekcijā esošā automašīna kļuva par kinozvaigzni filmā "Homo Novus".

Izmēģinājuma braucienā Biķernieku trasē tiek noskaidrots, ko praksē nozīmē vadīt 1934. gada automašīnu "Peugeot 401".

Atklāj Latvijas vīru personības kopā ar žurnāla "9 Vīri" žurnālistiem Sandri Metuzālu, Aldi Miesnieku un Kārli Seržantu sarunu seriālā "Vīru runa".