foto: ekrānuzņēmums no video
Reanimatologs Roberts Fūrmanis: "Neticu nevienam vārdam, kas nāk no Krievijas"
2020. gada 23. maijs, 06:02

Reanimatologs Roberts Fūrmanis: "Neticu nevienam vārdam, kas nāk no Krievijas"

Elmārs Barkāns

9vīri

Pašlaik 146 miljonu cilvēku apdzīvotā Krievija lepojas ar to, ka tai izdodas ierobežot koronavīrusa izplatību, kaut arī tā ir otrajā vietā pasaulē aiz ASV, kur ir vieslielākā inficēšanās ar Covid-19 vīrusu. Šo valstu oficiāla statistika ir vairākas reizes atšķirīga -  ja 328,2 miljonu apdzīvotajās ASV ir inficējušies vairāk nekā 1,6 miljoni, tad Krievijā – “tikai” aptuveni 330 tūkstoši. Vai Krievijas publicētajiem skaitļiem var ticēt?

Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents, reanimatologs Roberts Fūrmanis Intervijā žurnāla “9Vīri” redaktoriem Aldim Miesniekam un Sandrim Metuzālam saka: “Es neticu nevienam vārdam, kas nāk no viņiem (Krievijas). Lai viņi stāsta ko grib!”

Viņš saka, ka Krievija, pēc visa spriežot, slēpj patieso Covid-19 upuru skaitu, norādot ka mūsu lielajā austrumu kaimiņvalstī par koronavīrusa upuriem uzskata tikai tos, kuri nepārprotami miruši no Covid-19. nevis tos, kuru nāvi veicinājusi inficēšanās.

Fūrmanis teic: “Viens ir, ja cilvēks nomirst no Covid-19 izraisītās elpošanas mazspējas. Bet otrs ir tas, ka Covid-19 izraisa vai pastiprina sirds mazspēju, kā rezultātā pacients mirst. Abos gadījumos nomirst no infekcijas. Tikai pirmajā gadījumā vīruss ir 100% nāves iemesls, bet otrajā – to ietekmējis. Es joprojām neticu nevienam vārdam, kas nāk no Krievijas”.

Ko Fūrmanis saka par situāciju Krievijā, klausieties intervijā no 4:50 minūtes.