2020. gada 10. janvāris, 13:22

FOTO: liepājnieks Aldis no ezera izvelk rekordlielu līdaku

Jauns.lv

Liepājnieks Aldis Gūtmanis (56) nedēļas sākumā ticis pie rekordliela loma – 13,5 kilogramus smagas līdakas. Varenā zivs izvilkta turpat Liepājas ezerā.

Par zvejnieka veiksmi raksta portāls Liepajniekiem.lv. Reģionālajam medijam Aldis pastāstījis, ka pirmdienas loms esot viņa rekords. “Makšķerēt esmu sācis jau no piecu gadu vecuma. Sākumā aizrāvos ne tikai ar spiningošanu, patika arī citu veidu cope, taču pēdējos 20 gadus to vien daru kā spiningoju. Zivis ķeru tikai Liepājas ezerā un par panākumiem nevaru sūdzēties – šī nav pirmā trofeja. Iepriekš trāpījušās arī 11 un deviņus kilogramus smagas zaļsvārces. Kopā laikam būs kādas septiņas,” sarunā ar Liepajniekiem.lv teic Aldis.

Kā lielā zivs nokļuva ezerā?

Aldis todien ezerā ar laivu iebraucis pēc pulksten 10 un spiningojis kādas trīs stundas. Tad piepeši brangā līdaka pamanījusi zvejnieka mānekli. “Sākumā pat nenojautu, ka loms varētu būt tik iespaidīgs. Domāju, varbūt kādi pieci kilogrami, taču, kad līdaku ieraudzīju, jau sāku šaubīties, vai dabūšu viņu uztveramajā tīkliņā. Par laimi, tas izdevās. Patiesībā biju mazliet pārsteigts, ka cīņa ar plēsoņu bija tikai apmēram piecas minūtes. Pašā sākumā vēl pretojās, bet pēc tam jau samērā viegli tiku galā,” reģionālajam medijam stāsta Aldis.

Pēc loma ievilkšanas laivā zvejnieks prātojis – paturēt vai palaist vaļā? Viņam mājās esot daudz trofeju galvu, taču beigās viņš tik un tā izšķīries, ka rekordlielā loma galva ir jāpatur. Precīzu zvejas vietu Aldis neatklāj, taču pieļauj, ka lielā zivs ezerā ienākusi no jūras, sekojot mazākām zivīm, kuras līdakām dikti garšojot. Spiningošanu zvejnieks ir iecerējis turpināt līdz pat februāra beigām, vēsta Liepajniekiem.lv.