foto: REUTERS/SCANPIX
Bonda tēlu sievietēm neatdos
Nākamā Bonda filma Danielam Kreigam būs piektā un pēdējā.
2018. gada 18. oktobris, 05:11

Bonda tēlu sievietēm neatdos

Kas Jauns Avīze

Kaut kam šajā juceklīgajā pasaulē ir jābūt stabilam – Džeimsa Bonda filmu līdzproducente Barbara Brokoli paziņojusi, ka aģents 007 ir un paliks vīrietis.

Brokoli ir Bonda kinosāgas dibinātāja, Holivudas producenta Alberta Brokoli meita un piedalījusies astoņu filmu veidošanā. Tagad rindas kārtībā ir kārtējā – piektā (un pēdējā) ar Danielu Kreigu galvenajā lomā.

“Bonds ir vīrietis. Tas ir vīriešu tēls. To uzrakstīja kā vīrieti, un, es domāju, viņš arī paliks vīrietis,” Brokoli teic intervijā britu laikrakstam "Guardian". “Un tas ir labi. Mums nav jāpārvērš vīriešu tēli sieviešu.”

Brokoli pauž, ka “Bondu nevar ierindot feministēs”, kaut arī angļu rakstnieka Jana Fleminga 50. gados radītais tēls laika gaitā ir mainījies, īpaši Kreiga atainojumā. Brokoli vada kompāniju "Eon Productions", viņai pieder pēdējais vārds Bonda aktieru atlasē un režisora izvēlē. Nākotnē viņa vienīgi labprāt dotu iespēju kādai dāmai būt par Bonda filmas režisori vai scenāristi.

foto: REUTERS/SCANPIX
“Tas ir vīriešu tēls,” Bonda filmu līdzproducente Barbara Brokoli negrasās aģentu 007 ziedot uz feminisma altāra.

Nākamo filmu uzņems Kerijs Fukunaga – visā bondiādes vēsturē kopš 1963. gada tas pirmo reizi uzticēts amerikānim. Viņš septembra beigās nomainīja britu režisoru Deniju Boilu, kurš atkāpās pēc nesaprašanās ar producentiem un, iespējams, arī Kreigu.

Pirmizrāde paredzēta 2020. gada 14. februārī, un filmēšanai jāsākas britu studijā "Pinewood" nākamā gada martā.