4dienas
2stundas
15minūtes
38sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Aiziet leģenda! Slavenais Vecrīgas mūzikas klubs "Depo" slēdz durvis uz nenoteiktu laiku
foto: Paula Čurkste/LETA
Pirms dažiem gadiem kluba durvis slēdza Covid-19 karantīna, tagad nākotne ir miglā tīta.
Sabiedrība

Aiziet leģenda! Slavenais Vecrīgas mūzikas klubs "Depo" slēdz durvis uz nenoteiktu laiku

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Vecrīgā no nākamās nedēļas uz nenoteiktu laiku tiks slēgta alternatīvās un pagrīdes mūzikas koncertu vieta un bārs "Depo", liecina kluba "Depo" ieraksts sociālajā platformā "Facebook".

Aiziet leģenda! Slavenais Vecrīgas mūzikas klubs "...

Kluba pārstāvji norāda, ka ēkai, kurā atrodas klubs, mainās īpašnieks un līdz ar to beidzas nomas līgums. "Esam vienojušies ar jauno īpašnieku, ka varētu slēgt jaunu līgumu, bet, kamēr līgums nav parakstīts, kluba nākotne nav skaidra," teikts paziņojumā.

Ēka Vaļņu ielā 32, Rīgā, kurā atrodas "Depo", pieder Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai (LBAS), taču īpašums līdz 31.oktobrim LBAS jānodod Finanšu ministrijai, kas to savā personā ierakstīs zemesgrāmatā uz valsts vārda.

Klubā "Depo" pēdējais koncerts paredzēts sestdien, 26.oktobrī, pēc kura klubs uz nenoteiktu laiku tiks slēgts, līdz tiks parakstīts jauns nomas līgums. Kā vēsta kluba "Facebook" lapa, "ilglaicīgākā alternatīvās/pagrīdes mūzikas koncertu vieta un bārs Baltijas valstīs" sāka darbību 2002. gada 15. martā.

Nekustamais īpašums Vaļņu ielā sastāv no zemes gabala 607 kvadrātmetru platībā un piecstāvu administratīvās ēkas.

Kluba "Depo" īpašniece ir SIA "Jello", kuras vienīgais īpašnieks savukārt ir Guntis Vanags.

Kompānijas apgrozījums 2023.gadā bija 57 857 eiro, bet zaudējumi 7747 eiro. Uzņēmums reģistrēts 2001.gada jūlijā, un tā pamatkapitāls ir 92 846 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.