Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
“Longenesis” uzvar “Expand North Star 2024” jaunuzņēmumu konkursā
Sabiedrība

“Longenesis” uzvar “Expand North Star 2024” jaunuzņēmumu konkursā

Jauns.lv

Latvijas digitālās veselības jaunuzņēmums “Longenesis” ir ieguvis pirmo vietu un 100 tūkstošu dolāru balvu jaunuzņēmumu konkursā “Expand North Star 2024”, kas ir ir daļa no Dubaijā notiekošā tehnoloģiju pasākuma “Gitex Global”.

“Longenesis” uzvar “Expand North Star 2024” jaunuz...

“Longenesis” līdzdibinātājs un izpilddirektors Emīls Sjundjukovs skaidro, ka šī konference ir divi vienā – pasaulē lielākais jaunuzņēmumu šovs un pasaulē lielākā mākslīgā intelekta izstāde. Konkursā “Expand North Star 2024” piedalījās vairāk nekā tūkstoš jaunuzņēmumu, no kuriem 155 iekļuva pusfinālā, bet 20 – finālā.

“Šis mums ir nozīmīgs solis, lai pavērtu tālāk durvis. Šī reģiona vīzija un vēlme ir pārveidot to par veselības inovāciju un veselības pētniecības epicentru. Un mūsu risinājums var palīdzēt to izdarīt,” teic E. Sjundjukovs.

Uzvara konkursā uzņēmumam ir nozīmīga, jo “Longenesis” jau četrus gadus strādā Apvienotajos Arābu Emirātos, nodrošinot savu risinājumu pasaulē lielākās genoma bankas izveidē. Tāpat konferences laikā izskanēja Latvijas vārds un daudzi pirmo reizi uzzināja par mūsu valsti un tās sasniegumiem.

Paver iespējas veselības datu izmantošanai ātrākai terapiju nonākšanai līdz pacientiem Medicīnas dati ir sensitīvi un konfidenciāli, kas rada dažādus izaicinājumus pētniekiem, kas izstrādā jaunas terapijas. Tāpēc digitālās veselības jaunuzņēmums “Longenesis” piedāvā platformu biomedicīnas organizācijām ar mērķi paātrināt klīnisko pētījumu norises gaitu.

Tas tiek darīts, nodrošinot tiešu saziņu ar biomedicīnas pētnieciskajām organizācijām drošai datu apstrādei, izmantošanai un pacientu iesaistei pētniecības nolūkos.

“Longenesis” sniedz iespēju ārstiem un zinātniekiem sadarbībā ar pacientu organizācijām skaļāk pieteikt sevi plašākai auditorijai, kā arī atrast sadarbības partnerus un pētījuma finansiālos atbalstītājus, lai apgūtu jaunas ārstēšanas metodes cīņā ar slimībām.

Līdz šim “Longenesis” investīcijās ir piesaistījis 2,2 miljonus ASV dolārus no “Racoonstruction”, kas investē mākslīgajā intelektā un lielo datu uzņēmumos, “LongeVC”, kā arī privātā investors Iļjas Suharenko, kurš ir riska kapitāla fonda “LongeVC” līdzdibinātājs un partneris. Gūst atzinību dažādos konkursos Pērn “Longenesis” Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta veselības nozares zināšanu un inovāciju kopienas “EIT Health” programmas “Catapult” finālā ieguva 2. vietu digitālās veselības kategorijā un 20 tūkstošus eiro, rakstīja Labs of Latvia.

“Šī ir lieliska platforma, lai ne tikai izveidotu jaunas partnerības un arī iegūtu vērtīgas balvas, bet arī pastāstītu plašākai auditorijai par mūsu filozofiju un risinājumiem, kas ļauj veselības aprūpes iestādēm kopā ar pacientiem no datu donoriem kļūt par veselības datu līdzradītājiem,” toreiz norādīja E. Sjundjukovs. Tāpat “Longenesis” 30 tūkstošu uzņēmumu konkurencē ir viens no top40 Pasaules Uzņēmējdarbības kausa (Entrepreneurship World Cup – EWC) uzņēmumiem.