Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Hamas" teroristu vadītājs Jahja Sinvars tika likvidēts ar šāvienu galvā, paziņo Izraēlas galvenais pataloganatoms; soctīklos publicē Sinvara līķa attēlus
Izraēliešu karavīri pie likvidētā Jahjas Sinvara līķa (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē

"Hamas" teroristu vadītājs Jahja Sinvars tika likvidēts ar šāvienu galvā, paziņo Izraēlas galvenais pataloganatoms; soctīklos publicē Sinvara līķa attēlus

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Palestīniešu teroristu organizācijas "Hamas" vadītājs Jahja Sinvars tika likvidēts ar šāvienu galvā, telesabiedrībai CNN paziņoja Izraēlas galvenais pataloganatoms Čens Kugels.

"Hamas" teroristu vadītājs Jahja Sinvars tika likv...

Izraēlas nacionālā tiesu medicīnas centra Telavivā vadītājs norādīja, ka tieši lode galvā nogalināja Sinvaru, kaut gan viņam bija arī citi nopietni ievainojumi, tostarp no tanka šāviņa.

"Nāves cēlonis ir šāviens galvā. Viņa galvā bija lode, kas nodarīja smagu galvas smadzeņu traumu," Sinvara miršanas apliecību parakstījušais Kugels sacīja CNN. Viņš piebilda, ka slēdziens pamatojas uz teroristu līdera ķermeņa apskati un autopsiju, un par armijas paziņoto nāves cēloni viņš uzzināja vēlāk.

Iepriekš Izraēlas armija apgalvoja, ka Sinvars tika nogalināts pēc tanka šāviena ēkā, kurā viņš jau slēpās ievainots, un neko neminēja par izraēliešu karavīra raidīto nāvējošo šāvienu.

Izraēlas armija par Sinvara likvidēšanu Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā paziņoja ceturtdien. Viņu vaino 2023.gada 7.oktobra asiņainā teroristu uzbrukuma Izraēlai plānošanā.

Sinvars augustā nomainīja "Hamās" vadībā Ismailu Haniju, kurš jūlija beigās tika likvidēts Teherānā.