Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
“Rīgas Jūgendstila centrs” aicina piedalīties radošajā darbnīcā “Tintes noslēpumi”
foto: Gvido Kajons
Tintnīca no muzeja “Rīgas Jūgendstila centrs” .
Sabiedrība

“Rīgas Jūgendstila centrs” aicina piedalīties radošajā darbnīcā “Tintes noslēpumi”

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sestdien, 2024. gada 26. oktobrī plkst. 12.00 muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” aicina uz radošo darbnīcu “Tintes noslēpumi”, kas notiks izstādes “Tintnīcas un spalvaskāti” ietvaros. Darbnīcā varēs ne vien uzzināt par vairākiem tintes veidiem un mākslas tehnikām, kurās to pielieto, bet arī izveidot savu autordarbu.

“Rīgas Jūgendstila centrs” aicina piedalīties rado...

Mūsdienu pasaulē, kad cilvēks pievērš arvien lielāku uzmanību moderniem un inovatīviem mākslas medijiem, bieži vien tiek aizmirsts par senatnē radītajiem. No seniem zīmējumiem līdz mūsdienām, tintes glezniecības vēsture ir tikpat dinamiska un daudzpusīga kā tās daudzie pielietojumi.

Māksliniekam izmantojot tikai tinti, ūdeni un papīru paveras nebeidzamas iespējas radīt. Gleznojot var līdzsvarot krāsas intensitāti, toņus, blīvumu un līniju precizitāti, radīt brīnumainus, filigrānus vai tieši otrādi – askētiskus un minimālisma stilā ieturētus mākslas darbus. 

Radošās darbnīcas dalībniekiem tiks sniegta iespēja izmēģināt dažādas tintes glezniecības tehnikas un paņēmienus. Darbnīca ir paredzēta gan bērniem, gan pieaugušajiem.