Vidzemes rehabilitācijas centrs pieņemts ekspluatācijā
foto: Publicitātes foto
Vidzemes rehabilitācijas centru un izsniedza aktu par Vidzemes rehabilitācijas centra pieņemšanu ekspluatācijā.
Novadu ziņas

Vidzemes rehabilitācijas centrs pieņemts ekspluatācijā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Vidzemes rehabilitācijas centru un izsniedza aktu par Vidzemes rehabilitācijas centra pieņemšanu ekspluatācijā. Svinīgā centra atklāšana notiks 2024. gada 29. novembrī.

Vidzemes rehabilitācijas centrs pieņemts ekspluatā...

Septembra mēnesī Būvniecības valsts kontroles birojs apsekoja jauno Vidzemes slimnīcas 
Piedaloties slimnīcas būvniecības vadības komandai un Būvniecības valsts kontroles biroja pārstāvjiem, Vidzemes rehabilitācijas centrs ir pieņemts ekspluatācijā, tā noslēdzot aptuveni trīspadsmit mēnešu garo un atbildīgo attīstības projektu. Projekts paredzēja būtisku rehabilitācijas centra paplašināšanu, lai nodrošinātu kvalitatīvus pakalpojumus gan stacionāra, gan ambulatorajiem pacientiem. Kopējā summa par būvdarbiem ar PVN ir vairāk kā seši miljoni eiro, būvdarbu veicējs bija SIA “AIMASA”, autoruzraudzību veica SIA “NAMS” un būvuzraudzību nodrošināja SIA “RS Būvnieks”. 

Jaunais centrs ir iekārtots bijušās sporta zāles korpusā. Tajā ir izbūvēts jauns pārsegums un nepieciešamā būvkonstrukcija, tā iegūstot telpu divos stāvos. Jaunajam centram ir atsevišķa sava ieeja, reģistratūra un apmeklētāju uzgaidāmā telpa. Blakus ir labiekārtota, apgaismota teritorija ar soliņiem, veloturētājiem, ietvēm, brauktuvi un automašīnu stāvlaukumu. Jaunais Vidzemes rehabilitācijas centrs būs neatsverams ieguldījums, lai nodrošinātu rehabilitāciju pacientiem pēc traumām, insulta vai hronisku slimību gadījumos. Centrs nodrošinās arī daudz un dažādus profilaktiskus pakalpojumus, lai cilvēki jau savlaicīgi varētu pievērsties sava veselības stāvokļa uzlabošanai.

Vidzemes rehabilitācija centra vadītāja Kristīne Matuka norāda: “Jau redzot pirmās projekta skices, mēs komandā ļoti priecājāmies un gaidījām rezultātu, jo apzinājāmies, cik mūsdienīgās un modernās telpās mēs varēsim pacientiem sniegt labākos rehabilitācijas pakalpojumus Vidzemē un ne tikai. Tagad no rezultāta mūs šķir tikai dažas nedēļas un mēs pilnībā būsim gatavi uzņemt visus pacientus.” 

Vidzemes rehabilitācijas centra atklāšana notiks 29. novembrī, piedaloties gan Veselības ministram, gan Eiropas Komisijas pārstāvjiem, pašvaldības vadībai un sadarbības partneriem. Decembra mēnesis tiks veltīts pēdējiem labiekārtošanas darbiem, lai jau janvārī centra darbinieki varētu uzsākt pacientu pieņemšanu.