Politika

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša sveic pedagogus Skolotāju dienā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša sveica pedagogus Skolotāju dienā, kas šogad pirmo reizi tiek atzīmēta 5. oktobrī. Ministre norādīja, ka kopīgais mērķis ir augstvērtīga izglītība katram bērnam Latvijā.

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša sveic p...

Cienījamie skolotāji! No sirds apsveicu jūs Skolotāju dienā!

"Skolotājs ir tā profesija, kurai dota iespēja atstāt vislielāko iespaidu uz nākotnes cilvēku - šodien ielikt tos pamatus, kas gadu desmitiem palīdzēs attīstīties un veidot savu dzīves ceļu. Katrs no mums, un ticu, ka arī jūs, varat nosaukt savus skolotājus, kas mudināja domāt un skatīties plašāk, kas palīdzēja apgūt formulas un gramatikas likumus, kas iedvesmoja ar savu personību un mīlestību pret profesiju un bērniem," norāda Čakša.

foto: Ekrānuzņēmums
Šobrīd darām visu, lai par skolotāja darbu būtu taisnīgs atalgojums - nākamajā gadā visām skolotāju grupām tiks palielināts atalgojums, norāda Čakša.
Šobrīd darām visu, lai par skolotāja darbu būtu taisnīgs atalgojums - nākamajā gadā visām skolotāju grupām tiks palielināts atalgojums, norāda Čakša.

"Mūsu kopīgais mērķis ir augstvērtīga izglītība katram bērnam Latvijā. Atslēga tam esat jūs! Šobrīd darām visu, lai par skolotāja darbu būtu taisnīgs atalgojums - nākamajā gadā visām skolotāju grupām tiks palielināts atalgojums par 2,6 % un no nākamā mācību gada pakāpeniski ieviesīsim jaunu skolu finansēšanas modeli, kas ir taisnīgs, skaidrs un risinās daudzas sasāpējušas problēmas," saka ministre.

Lai jums spēks, pacietība un mīlestība, katru sniedzot mūsu bērniem zināšanas un iespēju atrast savus talantus un attīstīties!

"Paldies par jūsu darbu!" apsveikumu noslēdz ministre.

Skolotāju diena Latvijā šogad pirmo reizi tiek atzīmēta 5. oktobrī. To paredz Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča virzītie grozījumi likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām", ko Saeima galīgajā lasījumā pieņēma pavasarī.

Līdz šim likumā bija paredzēts, ka Skolotāju diena tiek atzīmēta oktobra pirmajā svētdienā.

Šajā datumā kopš 1994. gada pēc Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) iniciatīvas tiek atzīmēta Starptautiskā skolotāju diena. Datums izvēlēts par godu UNESCO un Starptautiskās darba organizācijas 1966.gada 5.oktobrī pieņemtajai Rekomendācijai par skolotāju statusu.