Pusi no artilērijas šāviņiem karam pret Ukrainu Krievija saņem no Ziemeļkorejas
foto: EPA/Scanpix
2024. gada jūnijā Vladimirs Putins apmeklēja Phenjanu, kur tikās ar Kimu Čenunu un noslēdza vienošanos par visaptverošu stratēģisko partnerību.
Pasaulē

Pusi no artilērijas šāviņiem karam pret Ukrainu Krievija saņem no Ziemeļkorejas

Jauns.lv

Ziemeļkoreja piegādā Krievijai pusi no aptuveni trim miljoniem artilērijas šāviņu, ko Krievijas karaspēks ik gadu izmanto karā pret Ukrainu.

Pusi no artilērijas šāviņiem karam pret Ukrainu Kr...

Par to raksta britu laikraksts "The Times", atsaucoties uz rietumu izlūkdienestu datiem.

Avoti žurnālistiem apgalvo, ka Krievija kļuvusi atkarīga no artilērijas šāviņu piegādēm no Ziemeļkorejas pēc tam, kad 2024. gada vasarā Vladimirs Putins apmeklēja Phenjanu. Tajā laikā abas valstis noslēdza vienošanos par visaptverošu stratēģisko partnerību.

Lielākā daļa šāviņu no Ziemeļkorejas ir bojāti, taču to kopējais daudzums palīdz Krievijai gūt panākumus frontē, norāda izdevums.

Kims Čenuns un Putins tiekas Vladivostokā

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns un Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien tikušies Krievijas Tāla Austrumu pilsētā Vladivostokā.

Iepriekš Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītājs Kirilo Budanovs paziņoja, ka Ziemeļkoreja ir līdere ieroču piegādes apjomos Krievijai. Viņš uzsvēra, ka Krievijai sniegtās Ziemeļkorejas munīcijas piegādes ir Ukrainai kritiskas.

Saskaņā ar Dienvidkorejas Aizsardzības ministrijas aplēsēm, 2024. gada vasarā Ziemeļkoreja nosūtīja Krievijai vismaz 10 tūkstošus jūras konteineru, kuros varētu būt līdz 4,8 miljoniem artilērijas šāviņu.