LVĢMC ieceļ pagaidu valdes locekli un lemj par revīzijas veikšanu
foto: Zane Bitere/LETA
Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.
Sabiedrība

LVĢMC ieceļ pagaidu valdes locekli un lemj par revīzijas veikšanu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Piektdien VSIA "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs" (LVĢMC) dalībnieku ārkārtas sapulcē tika iecelts trūkstošais valdes loceklis un pieņemts lēmums par iepirkumu iekšējās revīzijas veikšanai, informēja Klimata un enerģētikas ministrijā (KEM).

LVĢMC ieceļ pagaidu valdes locekli un lemj par rev...

Par pagaidu valdes locekli iecelts centra drošības vadītājs Ilvars Tauriņš, kurš ir ar darba pieredzi uzņēmumā.

KEM uzsver,ka valdes locekļa līdzšinējā darba kompetencē ir drošības jautājumi un viņam ir valsts noslēpuma pielaide, kas ir būtiska, strādājot uzņēmumā, kura kompetencē ir kritiskās infrastruktūras objekti.

Jauna valdes locekļa viens no prioritārajiem uzdevumiem būs organizēt juridiskā un ekonomiskā izvērtējuma projekta sagatavošanu sabiedrības funkciju un pakalpojumu atbilstībai Valsts pārvaldes iekārtas likuma 88.panta noteiktajiem kritērijiem, lai kapitāla daļu turētājs varētu pārvērtēt publiskās personas līdzdalību kapitālsabiedrībā, sagatavot vidēja termiņa darbības stratēģiju, izvērtējumu par valsts līdzdalības saglabāšanu un aktualizēt kapitālsabiedrības vispārējo stratēģisko mērķi. Kapitāldaļu turētājs ir arī uzdevis kapitālsabiedrībai organizēt revīziju, piesaistot ārējos auditorus, par kapitālsabiedrības veiktajiem komercdarījumiem pēdējo trīs gadu laikā.

"LVĢMC ir KEM pārziņā no šā gada jūlija, tomēr ministrijai joprojām ir daudz neatbildētu jautājumu par vairāku infrastruktūras objektu uzturēšanas un revitalizācijas gaitu," komentē KEM ministrs Kaspars Melnis (ZZS).

Viņš vēlētos padziļinātu skaidrību par to, kāda ir situācija ar Salaspils kodolreaktora tālāko likteni, jo kavējāas projekts "Salaspils kodolreaktora izpēte, būvprojekta izstrāde Salaspils kodolreaktora likvidēšanai un demontāžai un autoruzraudzība".

"Diemžēl projekts nav pabeigts, bet esam saņēmuši pieprasījumu pēc papildu samaksas. Uzskatu, ka situāciju, kad kāds uzņēmums, nepabeidzot plānotos darbus, voluntāri vienpersoniski pieprasa papildu līdzekļus, nav pieļaujama," atzīst politiķis.

Pirms jebkura lēmuma par iespēju piešķirt papildu finansējumu viņš vēloties balstīties uz precīziem datiem par būtiskāko kritiskās infrastruktūras projektu un citu lielo projektu faktisko virzību un izdarīto darbu apjomu.