Gruzijas prezidente pirms vēlēšanām noskaņota "diezgan optimistiski"
foto: EPA/Scanpix
Gruzijas proeiropeiskā prezidente Salome Zurabišvili.
Pasaulē

Gruzijas prezidente pirms vēlēšanām noskaņota "diezgan optimistiski"

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Gruzijas proeiropeiskā prezidente Salome Zurabišvili intervijā ziņu aģentūrai AFP atzinusi, ka pirms šomēnes gaidāmajām parlamenta vēlēšanām ir noskaņota "diezgan optimistiski".

Gruzijas prezidente pirms vēlēšanām noskaņota "die...

Gruzijā 26. oktobrī notiks parlamenta vēlēšanas, kurās valdošā partija "Gruzijas sapnis" sacentīsies ar prorietumniecisko opozīciju.

"Mums ir kvazireferendums par izvēli starp Eiropu vai atgriešanos neskaidrā Krievijas pagātnē," telefonsarunā AFP sacīja Francijā dzimusī Gruzijas prezidente, vēlēšanas dēvējot par "eksistenciālām".

"Es esmu diezgan optimistiski noskaņota, ka Gruzijas iedzīvotāji, kas pēdējās trīs desmitgades par 80% ir atbalstījuši Eiropu, negrasās pēkšņi atteikties no savas nostājas."

Valdošā partija, ko kontrolē miljardieris Bidzina Ivanišvili, vēlas parlamentā iegūt supervairākumu.

Sākotnēji, 2012.gadā nākot pie varas, partija "Gruzijas sapnis" īstenoja liberālu prorietumniecisku politiku, taču pēdējo divu gadu laikā tā ir pastiprinājusi savu pret Rietumiem un liberāļiem vērsto naidīgo nostāju.

Brisele vairākkārt brīdinājusi Gruziju, ka tā attālinās no savas deklarētās ieceres pievienoties ES.

Gadījumā, ja vēlēšanās uzvarēs valdošā partija, Gruzija vēl vairāk attālināsies no demokrātijas un virzīsies uz pagātni, no kuras tā tik ļoti centusies tikt prom, sacīja Zurabišvili.

"Tā ir pagātne, kurā Gruzijai vairs nav pilnīgas suverenitātes un neatkarības," brīdināja prezidente.