"VEF Rīga" basketbolisti mača nogalē nodrošina uzvaru pār valmieriešiem
foto: Zane Bitere/LETA
"VEF Rīga" komandā Džakvons Lorenss atzīmējās ar 14 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.
Basketbols

"VEF Rīga" basketbolisti mača nogalē nodrošina uzvaru pār valmieriešiem

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"VEF Rīga" komanda piektdien "Optibet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē viesos ar rezultātu 68:61 (18:18, 21:19, 14:10, 15:14) pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola"

"VEF Rīga" basketbolisti mača nogalē nodrošina uzv...

Abas komandas sezonas ievadā uzvarējušas divās no trīs spēlēm.

"VEF Rīga" komandā Džakvons Lorenss atzīmējās ar 14 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām, Vjačeslavam Bobrovam bija 13 punkti, deviņas bumbas zem groziem un septiņas rezultatīvas piespēles, Isufs Sanons guva desmit punktus un pārtvēra septiņas bumbas, tāpat desmit punkti bija Pēterim Pinnim, bet deviņus iemeta Dairis Bertāns.

Valmieriešiem rezultatīvākie bija maču no rezervistu soliņa sākušie spēlētāji - Džordams Votsons guva 12 punktus un Ojārs Bērziņš pievienoja 11. Zem groziem septiņas bumbas savāca Verners Kohs, kurš guva sešus punktus.

Pirmajā puslaikā laukumā ritēja līdzīga cīņa, nevienai no komandām netiekot lielākā vadībā kā pieci punkti. Valmierieši spēli sāka ar 5:0 izrāvienu pēc Dekvāna Smita trīspunktu metiena un Dāvja Ozera divpunktu metiena, bet "VEF Rīga" lielāko pārsvaru puslaikā panāca pēc 10:0 izrāviena, izrāvienu ar divpunktu metienu noslēdzot Vjačeslavam Bobrovam.

Otro puslaiku rīdzinieki sāka ar izrāvienu 8:2, pirmos piecus punktus gūstot Džekvonam Lorensam. Valmierieši gan atspēlējās un piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Rostislavs Novickis izlīdzināja rezultātu (57:57). Atlikušajā laikā ar Isufa Sanona precīzajiem metieniem "VEF Rīga" atgriezās vadībā un noturējās priekšā līdz finālsvilpei.

Šosezon līgā nespēlē turnīra čempione Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey", kas vasarā pārtrauca darbību.

LIBL šosezon spēlē Latvijas komandas "Latvijas Universitāte", "Liepāja", "Ogre", "Rīgas zeļļi", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Ventspils" un "VEF Rīga", bet Igauniju pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Keila", Keilas "Coolbet", "Parnu Sadam", Tallinas "TalTech"/"Alexela", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Raplas "Utilitas" un "Viimsi".

Pamatturnīrā komandas izspēlē divus apļus, pēc kura astoņas labākās komandas iekļūst ceturtdaļfinālā, cīnoties par vietu finālčetriniekā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils".

Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.