KNAB lietā par ārsta izziņas viltošanu iesaistīts ZZS deputāts Jakovins
foto: LETA
Saeimas deputāts Juris Jakovins.
Politika

KNAB lietā par ārsta izziņas viltošanu iesaistīts ZZS deputāts Jakovins

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Saeimas deputāts un ģimenes ārsts Juris Jakovins (ZZS) iesaistīts lietā, par ko šovasar ziņoja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".

KNAB lietā par ārsta izziņas viltošanu iesaistīts ...

Raidījumā atzīmē, ka KNAB ieskatā advokatūras puse pretlikumīgi panākusi viltotas ārsta izziņas iesniegšanu tiesā, lai attaisnotu advokāta nepiedalīšanos tiesas sēdē.

Kā vēsta "de facto", lietā iesaistīti arī Valmierā reģistrētā advokātu biroja "Atlācis un partneri" pārstāvji - advokāts Edgars Atlācis un Agnese Kauce, kurus 10.septembrī aizdomās par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem Latvijas Zvērinātu advokātu padome atstādināja no darba.

Jakovins "de facto" atzina, ka viņš par šo lietu zina un apliecina, ka iesaistītais ārsts ir viņš.

Deputāts arī raidījumam stāsta, ka vasarā ir bijis KNAB. Advokātu Atlāci viņš pazīstot, lai gan viņš nav pacients Jakovina praksē, bet viena no viņa biroja advokātēm gan tāda esot.

Kā raidījumam norāda Jakovins, KNAB apšaubot, ka Atlāča biroja darbiniece bijusi slima. Cik zināms Jakovinam, Atlācim un Kaucei šobrīd piemērots liegums ar viņu tikties un sazināties, tāpēc neko vairāk par advokātu versijām viņš nezinot.

Kauce "de facto" norādīja, ka nekādus komentārus nesniegs. Savukārt Atlācis jebkādas nelikumības vai tiesvedības vilcināšanu noraida.

Lai gan KNAB paustajā informācijā šogad augustā par šo procesu tika uzsvērta krimināllietu lēnā skatīšana tiesās, Atlācis apgalvo, ka tiesvedība, kura tika atlikta darba nespējas lapas dēļ, nemaz neesot bijusi krimināllietā.

Ja KNAB lietu nosūtīs uz prokuratūru un tā izlems celt apsūdzību, Saeimai būs jālemj par atļauju sākt kriminālvajāšanu, norāda "de facto". Tāpēc deputāts Jakovins gaida, ko darīs KNAB, un cer, ka šis, pēc viņa domām, pārpratums tiks atrisināts.

Kā noskaidroja "de facto", ZZS frakcijas vadība par kriminālprocesu zinot.

Šajā kriminālprocesā tiesības uz aizstāvību ir trim personām - zvērinātam advokātam, advokāta kolēģei un ģimenes ārstam. Šīm personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.