8 veiksmīgi cilvēki atklāj labākos padomus, kādus jebkad saņēmuši
foto: Shutterstock
Oprija Vinfrijas padoms ir nekad nepārtaukt sevi pilnveidot.
Dzīvesstils

8 veiksmīgi cilvēki atklāj labākos padomus, kādus jebkad saņēmuši

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Mēs visi esam dzirdējuši šīs klišejiskās veiksmes formulas: “Dari to, ko mīli”, “Kad vienas durvis aizveras, citas atveras” un tā tālāk, bet pēc kādiem padomiem dzīvo daži no pasaules veiksmīgākajiem cilvēkiem?

8 veiksmīgi cilvēki atklāj labākos padomus, kādus ...

Cilvēki visā pasaulē ir kļuvuši bagāti un slaveni, ieklausoties padomos, jo tie palīdzēja viņiem attīstīt domāšanu, izvēlēties pareizo virzienu un izvairīties no kļūdām. 

Lūk, daži veidi, kā padomi ir veicinājuši panākumus: 

Marks Cukerbergs: lielākais risks ir neriskēt

Labāko padomu “Facebook” dibinātājs saņēma no “PayPal” līdzdibinātāja Pītera Tīla, kurš viņam teica, ka visriskantākais, ko viņš var darīt, ir vispār neriskēt. Cuckerbergs dzīvo pēc principa, ka vienīgais garantētais veids, kā ciest neveiksmi, ir neriskēt vai nepieļaut kļūdas un mācīties no tām.

Opra Vinfrija: kad zini labāk, tu rīkojies labāk

Kā viena no pasaules slavenākajām TV sejām Opra Vinfrija ir cēlusi skatu uz rakstnieci Maiju Andželū, ar kuru, kā viņa pati saka, viņai ir “mātes, māsas un draudzenes attiecības”. Vinfrija pārņēma daudzas Andželū dzīves mācības, bet viena no tām, kas viņai visvairāk iepatikās, bija: “Es toreiz darīju to, ko zināju, kā darīt. Tagad, kad es zinu labāk, es daru labāk.” Vinfrija to ņēma vērā un nepārtraukti mācās un pilnveido sevi.

Amancio Ortega: nekad nepārstājiet ieviest inovācijas

Kā modes grupas “Inditex” dibinātājs un priekšsēdētājs, kas vislabāk pazīstams ar tādu zīmolu kā “Zara”, Ortega guva panākumus, pateicoties nepārtrauktai novatoriskai darbībai. Viņš uzskata, ka panākumi nekad nav garantēti, un ir strādājis, pamatojoties uz to, ka ir nepārtraukti jāturpina virzīties uz priekšu un jāattīstās. Ortega tagad nodod šo padomu tālāk un saka, ka, lai būtu inovatīvs, nevajag koncentrēties tikai uz rezultātiem vai plašāku kopainu. 

Dž. K. Roulinga: svarīgi ir spēt pieņemt neveiksmi

Bestselleru autore, “Harija Potera” grāmatas autore ar savu veiksmes mācību saskārās, gūstot pieredzi. Pirms panākumiem Roulinga bija vientuļā māte, kura dzīvoja no sociālajiem pabalstiem un rakstīja par savu slaveno burvi kafejnīcās. Iesniedzot savu stāstu izdevējiem, Roulinga saņēma daudz noraidījumu. Tagad, būdama viena no pasaules turīgākajām sievietēm, Roulinga savus panākumus saista ar savām neveiksmēm, jo tieši caur šīm nelaimēm viņa ieguva vērtīgas zināšanas par sevi un attiecībām.

Ričards Brensons: nekad ar nožēlu neskaties atpakaļ, bet virzies uz nākamo mērķi

Viens no pasaulē bagātākajiem cilvēkiem Brensons ir ņēmis vērā savas mammas padomu - nekad neskatīties atpakaļ un neko nenožēlo, bet uzreiz pārej pie nākamā projekta. “Virgin Group” dibinātājs nekavējas pie neveiksmēm, tā vietā viņš savu enerģiju iegulda citā projektā. Viņš nekad neuzskata neveiksmes par sliktu pieredzi, bet gan par mācīšanās procesu.

Stīvs Džobss: domājiet par sabiedrības labumu

“Sekojiet savai kaislībai” ir bieži dzirdēts padoms, kad tiek runāts par to, kā kļūt veiksmīgam, taču Džobsa padoms bija sekot ne tikai savai kaislībai, bet arī kaut kam lielākam par sevi. Viņa padoms balstījās uz ideju, ka dot kaut ko atpakaļ savai sabiedrībai var būt vairāk nekā jūsu kaislība. “Apple” līdzdibinātājs dzīvoja saskaņā ar ideju, ka, izmantojot savu aizraušanos, viņš var kļūt par daļu no vēstures un radīt kaut ko tādu, kas rūp citiem cilvēkiem.

Bils Geitss: vienkāršojiet lietas

Karjeras padomu “Microsoft” līdzdibinātājs meklēja pie miljardiera Vorena Bafeta, kurš ir slavens ar to, ka viņš visu dara vienkārši. Geitss cenšas atdarināt biznesa magnāta teicienu, kas, viņaprāt, ir īpaša ģēnija izpausme. Viņš lieki nesarežģī lietas, jo īpaši finanses vai budžetu, jo ir izstrādājis stabilu plānu.

Džefs Veiners: jūs varat darīt visu, ko vien vēlaties

Nebija dienas, kad Veinera tēvs viņam nebūtu teicis, ka viņš var izdarīt visu, ko vien vēlas. “LinkedIn” izpilddirektors atzina, ka tēvs viņam tik bieži devis šādus padomus, ka viņš pārstājis tos dzirdēt, taču gadu desmitiem vēlāk Veiners pilnībā novērtēja šī padoma nozīmi un ietekmi, kādu tas uz viņu atstāja. Tieši šie vārdi palīdzēja Veineram gūt panākumus, un tagad viņš pats tos sludina.