Bukartiem pa vārtu guvumam graujošā uzvarā Čehijas čempionāta mačā
foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Roberts Bukarts.
Hokejs

Bukartiem pa vārtu guvumam graujošā uzvarā Čehijas čempionāta mačā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucēji Rihards un Roberts Bukarti svētdien Čehijas hokeja ekstralīgas sezonas mačā katrs guva pa vārtiem, kaldinot Vītkovices "Ridera" komandas graujošu uzvaru.

Bukartiem pa vārtu guvumam graujošā uzvarā Čehijas...

"Ridera" mājās ar rezultātu 7:1 (1:0, 3:1, 3:0) pārspēja "Olomouc" hokejistus. Spēles 14. minūtē vairākumā pēc Roberta Bukarta piespēles uz vārtu priekšu precīzs bija Rihards, kurš panāca 1:0. Arī piektajos gūtajos vārtos piedalījās abi latvieši, 47. minūtē 5:1 panākot Robertam. Vecākais no brāļiem Bukartiem asistēja arī nākamajos mājinieku vārtos, tādējādi maču pabeidzot ar 1+2, bet brālis - ar 1+1. Roberts Bukarts spēlēja 16 minūtes un 41 sekundi, divreiz meta pa vārtiem, bet Rihards uz ledus bija 31 sekundi ilgāk un izdarīja par vienu metienu vairāk. Abiem bija neitrāls lietderības koeficients.

Citā spēlē aizsargs Kristaps Zīle atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, Litvīnovas "Verva" komandai mājās ar 3:2 (1:0, 0:2, 2:0) pārspējot Kladno "Rytīri" ar uzbrucēju Eduardu Tralmaku ierindā. Tāpat vārtu guvumā asistēja aizsargs Ralfs Freibergs, kamēr viņa un uzbrucēja Oskara Batņas pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" savā laukumā ar 3:4 (1:1, 1:1, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja Liberecas "Bīli Tygri".

Vēl aizsargu Jāņa Jaka un Roberta Mamčica pārstāvētā Karlovi Vari "Energia" viesos ar 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) uzveica Prāgas "Sparta", bet Plzeņas "Škoda" ar aizsargu Kristiānu Rubīnu sastāvā viesos ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:1) papildlaikā zaudēja "Mlada Boleslav".

Zīles pārstāvētā Litvīnovas komanda ir vienīgā, kas šajā sezonā trīs spēlēs vēl nav zaudējusi punktus. Iepriekšējā sezonā Tršinecas "Ocelari" finālsērijā ar 4-3 pieveica pamatturnīra uzvarētāju Pardubices "Dynamo".