RFS futbolisti uzvar  "Metta" un ir soli no čempiontitula
foto: RFS/Sanita Ieva Sparāne
RFS futbolisti nonāk viena punkta attālumā no čempiontitula.
Futbols

RFS futbolisti uzvar "Metta" un ir soli no čempiontitula

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Tonybet" Latvijas futbola virslīgas līdere RFS komanda pirmdien 34.kārtas spēlē viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) pārspēja "Metta" vienību, divus mačus pirms turnīra beigām nonākot viena punkta attālumā no sava trešā čempiontitula pēdējos četros gados.

RFS futbolisti uzvar "Metta" un ir soli no čempio...

RFS labā vārtus guva Stefans Paničs un Herdi Prenga, bet "Metta" rindās izcēlās Bruno Melnis.

Viesi vadībā izvirzījās 14.minūtē, kad Laša Odišarija apspēlēja pretinieku un piespēlēja soda laukumā, kur precīzu sitienu ar galvu izdarīja Paničs. 2:0 RFS panāca 68.minūtē, kad pēc stūra sitiena "Metta" futbolists pāradresēja bumbu tālāk soda laukumā, kur nekļūdīgs ar galvu bija Prenga.

Spēles pēdējā minūtē, jau otrā puslaika kompensācijas laikā, Melnis izdarīja sitienu no soda laukuma robežas, Fabrisam Ondoā skarot bumbu, taču neglābjot RFS no ielaistiem vārtiem.

RFS no titula izcīnīšanas šķirs vairs tikai viens punkts. Tuvākā sekotāja "Riga" šobrīd ir sešus punktus aiz muguras un tai jāuzvar abās atlikušajās spēlēs, tajā skaitā pārliecinoši pār RFS, un jācer, ka sāncenši neiegūs nevienu punktu.

"Metta" savukārt nodrošinājusi izvairīšanos no pārspēlēm un beigās var pacīnīties pat par piekto pozīciju, kas, iespējams, var dot arī Eirokausu ceļazīmi, ar nosacījumu, ja "Valmierai" tiks atņemti daudz punkti par saistību neizpildi.

RFS jau trešdien aizvadīs Latvijas kausa finālspēli pret "Audu", kurai nesen zaudēja virslīgas čempionātā. Paralēli valsts čempioni cīnās arī UEFA Eiropas līgā. 

Turnīra tabulā pēc 34 kārtām RFS ir 87 punkti, bet "Riga" komandai - 81 punkts. Tālāk ar 54 punktiem ir "Auda" un "Valmiera", 40 punktus sakrājusi "Daugavpils", 37 - "Liepāja", bet 36 - "Metta". Par nenonākšanu pārspēlēs cīnās "Tukums 2000"/"Telms" un "Grobiņa"/LFS, kurām ir attiecīgi 32 un 29 punkti, bet pēdējā ar 21 punktu ir "Jelgava", kas vairs nevar izvairīties no izkrišanas. 

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.