3dienas
21stundas
01minūtes
05sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Balinska komandas biedrs Reinhārts atzīts par NHL aizvadītās nedēļas labāko spēlētāju
foto: AP/Scanpix
28 gadus vecais Reinhārts starpsezonā ar "panterām" pagarināja līgumu uz astoņiem gadiem.
Hokejs

Balinska komandas biedrs Reinhārts atzīts par NHL aizvadītās nedēļas labāko spēlētāju

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas aizsarga Uvja Balinska pārstāvētā kluba Floridas "Panthers" malējais uzbrucējs Sems Reinhārts atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas labāko spēlētāju.

Balinska komandas biedrs Reinhārts atzīts par NHL ...

Par otru labāko spēlētāju NHL sezonas otrajā nedēļā ir atzīts Ņujorkas "Rangers" kreisās malas uzbrucējs Artemijs Panarins, bet trešās "zvaigznes" gods ir ticis Minesotas "Wild" vārtsargam Filipam Gustafsonam.

Reinhārts aizvadītajā nedēļā NHL ar četrās spēlēs sakrātiem deviņiem (4+5) punktiem bija līderis rezultativitātes punktos un +/- rādītājā, sakrājot +7 un sekmējot septiņu punktu izcīnīšanu turnīra tabulā.

Stenlija kausa ieguvēja "Panthers" ar deviņiem punktiem septiņās spēlēs ir pakāpusies uz trešo vietu Austrumu konferencē. Vismaz vienu rezultativitātes punktu Reinhārts guva katrā no četrām spēlēm, divās sakrājot pa trim (1+2) punktiem, bet uzvarā pār Bostonas "Bruins" ar 4:3 guva vārtus vairākumā un mazākumā.

28 gadus vecais Reinhārts, kurš starpsezonā ar "panterām" pagarināja līgumu uz astoņiem gadiem, iepriekšējā sezonā ar karjeras rekordu 57 vārti NHL ieņēma otro vietu šajā rādītājā, 82 spēlēs sakrājot 94 (57+37) rezultativitātes punktus. Šosezon ar 12 (5+7) punktiem viņš ieņem otro vietu NHL. Panarins ar astoņiem (4+4) rezultativitātes punktiem trīs cīņās bija otrais līgā, sekmējot trīs "Rangers" uzvaras. "Rangers" ar deviņiem punktiem piecās cīņās ieņem otro vietu Austrumu konferencē.

14.oktobra uzvarā ar 4:1 mačā ar Detroitas "Red Wings" Panarins sakrāja trīs rezultatīvas piespēles, kas viņam izdevās 37.reizi NHL spēlēs un 27.reizi Ņujorkas komandas kreklā. 17.oktobra uzvarā ar 5:2 atkārtotajā spēlē ar Detroitas vienību Panarins ar četriem (3+1) rezultativitātes punktiem kļuva par pirmo hokejistu kluba vēsturē, kurš pirmajās četrās sezonas spēlēs ir sakrājis vairāk nekā vienu punktu spēlē. Tas bija viņa astotais "hat -trick" NHL karjerā.

Ar vēl vieniem gūtiem vārtiem uzvarā ar 4:1 pār Toronto "Maple Leafs" 19.oktobrī Panarins saglabāja pirmo vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, piecās spēlēs sakrājot 12 (6+6) punktus. 32 gadus vecais Panarins, kurš aizvadītajā sezonā sasniedza karjeras rekordu un ieņēma ceturto vietu līgā ar 120 (49+71) rezultativitātes punktiem, kopš debijas NHL 2015./2016.gada sezonā 677 spēlēs ir sakrājis 793 (271+522) rezultativitātes punktus.

Savukārt Gustafsons kļuva par 15.vārtsargu NHL vēsturē, kurš ir guvis vārtus, un trešo, kurš to ir izdarījis vairākumā. Viņš sekmēja divas "Wild" uzvaras vidēji mačā savos vārtos ielaižot vienu ripu un atvairot 96,2 procentus metienu. "Wild" ar astoņiem punktiem piecās spēlēs Rietumu konferencē ieņem piekto vietu.

15.oktobrī vārtsargs atvairīja 27 no 28 metieniem uzvarā ar 4:1 pār Sentluisas "Blues", deviņas sekundes pirms mača beigām kļūstot par pirmo vārtsargu kluba vēsturē, kurš guvis vārtus.  19.oktobrī uzvarā ar 3:1 pār Kolumbusas "Blue Jackets" Gustafsons atvairīja 23 no 24 metieniem.

26 gadus vecais Gustafsons, kurš 2024./2025.gada sezonas četrās spēlēs ir palīdzējis komandai iegūt septiņus punktus, ir ceturtajā vietā līgā vārtsargu vidū, kuri aizvadījuši vismaz trīs spēles, vidēji mačā ielaistajos vārtos (1,49 ripas spēlē), atvairīto metienu procentā (95% atvairītu metienu) un uzvarās (trīs). Gustafsona bilance 115 NHL spēlēs ir 55-40-15, vidēji mačā ielaižot savos vārtos 2,68 ripas, atvairot 91,3% metienu un sešas spēles nostāvot "sausā".