4dienas
0stundas
03minūtes
50sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Uzdodoties par Levandovska aģentu, no “Barcelona” izkrāpj vienu miljonu eiro
foto: REUTERS/SCANPIX
Polijas futbola izlases un "Barcelona" uzbrukuma līderis Roberts Levandovskis.
Futbols

Uzdodoties par Levandovska aģentu, no “Barcelona” izkrāpj vienu miljonu eiro

Kaspars Apsītis

Jauns.lv

Leģendārais futbola klubs “Barcelona” kļuvis par nekaunīgas krāpšanas upuri. Futbola klubs pārskaitījis vienu miljonu eiro cilvēkam, kurš sevi pieteica kā Roberta Levandovska aģentu.

Uzdodoties par Levandovska aģentu, no “Barcelona” ...

Incidents noticis 2022. gada vasarā, taču izmeklēšana pabeigta tikai tagad. Kā ziņo Sānijas medijs “Cadena Ser” 2022. gada vasarā, kad "Barcelona" tikko bija iegādājusies Levandovski, kluba e-pasta kontā tika saņemta vēstule no vīrieša, kurš sevi prezentēja kā izraēliešu futbola aģentu Pini Zahavi, kurš pārstāv poļu snaiperi Robertu Levandovski.

Vēstulē tika lūgts samaksāt daļu no komisijas maksas par spēlētāja parakstīšanu un veikt pārskaitījumu uz kontu kādā Kipras bankā - 1 miljonu eiro. Tika pievienota arī sīkāka informācija.

Klubs, neko ļaunu nenojaušot, pārskaitīja naudu, taču banka pārskaitījumu bloķēja: darījums viņiem šķita aizdomīgs, jo konts tika atvērts tikai pirms mēneša un pirms tam tajā netika veikti nekādi darījumi. Krāpnieks vairākkārt lūdza banku atbloķēt naudu un draudēja informēt Eiropas Futbola asociācijas savienību (UEFA), taču banka palika nelokāma.

Nauda tika atgriezta klubam, un sākta izmeklēšana. “Barcelona” oficiāli paziņoja, ka kļuvusi par krāpniecības upuri, taču viss beidziess droši.

Katalāņu komanda par poļu uzbrucēja pāreju samaksāja Minhenes “Bayern” 45 miljonus eiro.

36 gadus vecais Roberts Levandovskis lieliski sācis jauno sezonu. Viņš “La Liga” 10 spēlēs jau pamanījies gūt 12 vārtus un tuvākos sekotājus – Kilianu Mbapē un Ajozi Perezu – apsteidz divas reizes. Arī “Barcelona” pašlaik ar 27 punktiem ir Spānijas čempionāta galvgalī par trim punktiem apsteidzot pašreizējos čempionus un UEFA Čempionu līgas trofejas turētājus Madrides “Real”.