Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
VIDEO: Balinskis un Bļugers pēc kautiņa jau apskaujas; Uvis kodolīgi izstāsta tautietim par jaunajiem izaicinājumiem komandā
foto: Ekrānuzņēmums no "X".
Tikko kāvās bet jau ar smaidu sejā - Uvis Balinskis satiekas pēc spēles ar Teodoru Bļugeru.
Hokejs

VIDEO: Balinskis un Bļugers pēc kautiņa jau apskaujas; Uvis kodolīgi izstāsta tautietim par jaunajiem izaicinājumiem komandā

Kaspars Apsītis

Jauns.lv

Aizvadītajā naktī Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā Teodors Bļugers pamanījās ne vien gūt vārtus, bet arī izvicināt dūres ar citu latviešu hokejistu Uvi Balinski.

VIDEO: Balinskis un Bļugers pēc kautiņa jau apskau...

Pēc punktiem droši vien par uzvarētāju latviešu dūru cīņā jāpasludina Bļugers, kurš, kā vēlāk pats atzinis vietējiem medijiem, nemaz nav zinājis, ar ko dodas duelēties. Patiesībā situācija tāda arī izskatījās, ka latviešu centra uzbrucējs dodas konfliksituācijas virzienā, un meklē kādu, ar kuru izvilloties. Beigu galā tas izrādījās cits mūsu hokejists – Uvis Balinskis.

"Jā, mēs esam draugi. Sākumā nemaz neievēroju, ka tas ir viņš. Tas notika cīņas karstumā. Protams, nekas traks nenotika un arī kautiņš nebija nekāds dižais," pēc mača komentēja 2023. gada Stenlija kausa ieguvējs Bļugers.

Pēc spēles abi satikās, lai aprunātos un apskāvās, pierādot, ka ne viens, ne otrs ļaunu prātu par incidentu netur. Latvieši sasveicinājās un Bļugers atklāja, ka viss kārtībā un sezonas iesākusies normāli un viss esot kārtībā, kamēr Balinskis neslēpa neziņu, par pašlaik notiekošo, jo pēdējos mačus jāspēlē kā ceturtās maiņas uzbrucējam, kas nav pierasts un prasa pamatīgu pārorientēšanos.

Bļugers spēlēja 12 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā vienreiz guva vārtus, izpelnījās piecas soda minūtes, vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, uzvarēja piecos no 11 iemetieniem un statistikā atzīmējās ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tikmēr Balinskis, kurš atkal laukumā bija uzbrucēja pozīcijā, spēlēja trīs minūtes un 53 sekundes, izpelnījās piecas soda minūtes, pielietoja vienu spēka paņēmienu un statistikā atzīmējās ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Abi Latvijas hokejisti otrās trešdaļas vidū iesaistījās kautiņā, nopelnot pa piecu minūšu noraidījumam.

Bļugers, apslidojot pretinieku vārtus, pēc spēlētām nepilnām 12 minūtēm izvirzīja vadībā "Canucks", taču desmit sekundes vēlāk Floridas hokejisti panāca neizšķirtu, precīzam esot Jesperam Bokvistam.

Latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs šajā spēlē palika uz rezervistu soliņa, bet "Canucks" vārtos Kevins Lankinens atvairīja 26 ripas no 29 metieniem, kamēr otrā laukuma pusē Sergejs Bobrovskis tika galā ar 30 no 32 metieniem.