Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Basketbols

Aleksas Gulbes Miškolcas komanda FIBA Eirolīgā uzvar Kitijas Laksas Skio "Famila"; Anete Šteinberga kaldina "Polkowice" panākumu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketboliste Aleksa Gulbe trešdien ar Miškolcas DVTK komandu FIBA Eirolīgas pamatturnīra otrajā mačā uzvarēja Kitijas Laksas pārstāvēto Skio "Famila" vienību, savukārt Anete Šteinberga palīdzēja "Polkowice" pieveikt Vilnēvas d'Askas ESBVA.

Aleksas Gulbes Miškolcas komanda FIBA Eirolīgā uzv...

Miškolcas basketbolistes savā laukumā bija pārākas ar rezultātu 70:63 (15:22, 14:10, 16:10, 25:21).

Gulbe šajā mačā guva četrus punktus, laukumā pavadītajās 20 minūtēs un astoņās sekundēs realizējot vienīgo divpunktu metienu un abus soda metienus, bet neviens no trīs izpildītajiem tālmetieniem savu mērķi nesasniedza. Viņa arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, divreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva četras kļūdas, nopelnīja trešo labāko +/- rādītāju komandā (+11) un tika pie trīs efektivitātes koeficienta punktiem.

Laksa, spēlējot 13 minūtes un 21 sekundi, guva divus punktus - viņa realizēja vienu no pieciem divpunktu metieniem, bet vienīgais tālmetiens un abi soda metieni nebija precīzi. Viņas rēķinā arī trīs atlēkušās bumbas, viena kļūda un sliktākais +/- rādītājs komandā (-23).

Uzvarētājām pa 17 punktiem guva Veronika Kānjāsi un Milica Jovanoviča. Viešņām 19 punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Žanellei Salonai, bet 16 punktus guva Džasmina Kīza.

A grupā latviešu pārstāvētajām komandām bilance ir 1-1, bet savās vienīgajās spēlēs uzvarējusi "Landes" vienība un zaudējis Salamankas "Avenida" klubs.

Citā mačā Anete Šteinberga guva četrus punktus, "Polkowice" vienībai mājās ar 90:63 (13:15, 31:15, 18:12, 28:21) pārspējot Vilnēvas d'Askas ESBVA.

Šteinberga spēlēja 22 minūtes un 52 sekundes, grozā raidīja divus no četriem divpunktu metieniem un nerealizēja abus tālmetienus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, trīsreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva četras kļūdas, iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+4) un tika pie trīs efektivitātes koeficienta punktiem.

Polkovices komandā ar 22 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Emma Kanona. Viešņām 19 punkti bija Šavontei Zelusai.

C apakšgrupās abās spēlēs uzvarējusi Stambulas "Fenerbahce",  pa panākumam ir Saragosas "Casademont" un "Polkowice" basketbolistēm, bet abās cīņās zaudējusi ESBVA.

Eirolīgā pamatturnīrā startē 16 komandas, kuras ir sadalītas četrās grupās. Katras grupas trīs labākās komandas sezonu turpinās otrajā kārtā, bet ceturto vietu ieguvējas spēlēs Eirokausā.

Iepriekšējā sezonā par Eirolīgas čempionēm kļuva Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes.