Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Basketbols

Paulas Strautmanes un Lauras Melderes klubi cieš neveiksmi FIBA Eirokausa spēlēs

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketboliste Paula Strautmane trešdien guva četrus punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa sezonas otrajā mačā, "Charnay" vienībai piedzīvojot zaudējumu. Neveiksmes rūgtumu piedzīvoja arī Lauras Melderes pārstāvētā Kampobaso "La Molisana".

Paulas Strautmanes un Lauras Melderes klubi cieš n...

"Charnay" viesos ar rezultātu 63:75 (13:23, 26:27, 18:18, 6:7) zaudēja nesen Eirolīgā spēlējušajam Ungārijas klubam "Sopron".

Strautmane spēlēja 26 minūtes un 50 sekundes, grozā raidīja savu vienīgo divpunktu metienu un abus "sodiņus", nerealizēja vienīgo tālmetienu, divreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva četras kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, dalīja sliktāko +/- rādītāju komandā (-15) un iekrāja astoņus efektivitātes koeficienta punktus.

"Charnay" komandā 19 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles bija Monikai Makani, bet uzvarētājām tikpat punktu bija Džakintai Monro.

Strautmanes pārstāvētajai komandai E apakšgrupā ir viena uzvara divās spēlēs un otrā vieta.

Zaudējumu piedzīvoja arī Lauras Melderes pārstāvētā Kampobaso "La Molisana", kas viesos ar 66:74 (16:21, 19:9, 18:24, 13:20) atzina Žironas "Spar" pārākumu.

Meldere, laukumā pavadot 12 minūtes un sešas sekundes, pa grozu nemeta, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, tika pie negatīva +/- rādītāja (-12) un trīs efektivitātes koeficienta punktiem.

Viešņām 17 punkti un 16 atlēkušās bumbas bija Pallasai Kunaiji-Akpanahai, bet uzvarētājām 21+9 iekrāja Hloja Bibi.

Arī Kampobaso basketbolistes sezonu sākušas ar vienu uzvaru divos mačos.

Pamatturnīrā sacenšas 48 klubi, kas salozēti 12 grupās pa četrām vienībām. Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas un četras labākās trešo vietu ieguvējas. Šīm 28 komandām pievienosies četras vienības, kas būs izkritušas no Eirolīgas turnīra.

Iepriekšējā sezonā par uzvarētāju kļuva Londonas "Lions", kas divu maču summā ar 149:145 pārspēja Turcijas klubu Stambulas "Bešiktaš".